Cele mai mari puteri nucleare ale lumii și soarta energiei nucleare png

Cele mai mari puteri nucleare ale lumii și soarta energiei nucleare

La 20 decembrie 1951, în SUA, patru becuri erau aprinse, pentru prima dată, cu energie nucleară. Se întâmplă la Reactorul EBR-I, Arco, Idaho. În prezent, sunt 439 de reactoare nucleare în 29 de țări, alte 65 fiind în construcție în alte 16 țări. Pe de altă parte Germania a anunțat în iunie închiderea celei mai vechi centrale nucleare din această țară. Mai mult decât atât există un plan potrivit căruia în anul 2022 în Germania nu ar mai trebui să funcționeze nicio centrală nucleară.

În acest moment aproximativ 25% din energia lumii este produsa astfel, iar unele țări, în pofida accedentelor catastrofale iau în calucul extinderea rețelelor de reactoare nucleare. Iată cum se prezintă situația azi:

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image
image
image image image image image image image image image image image image image image image image image

În vreme ce nemții susțin că riscurile sunt prea mari, comparativ cu dezastrele care s-ar putea produce, alte țări precum Japonia, care s-a confruntat cu un dezastru de proporții chiar în urmă cu câțiva ani, susțin aceasta cale cu proiecte importante de construcție a unor noi reactoare.