Cele mai fiabile masini din lume jpg

Cele mai fiabile mașini din toate timpurile

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Oricine are în plan achiziția unei mașini își dorește, înainte de orice, o mașină fiabilă, adică una care să țină mult și să funcționeze în parametri optimi, fără să aibă nevoie de vizite la service, cu excepția reviziilor periodice. Abia după acest criteriu vin celelalte detalii legate de confort, cai putere, aspect și altele.

Honda - frumoasă și economică

Unele mărci oferă tot și refuză compromisul, chiar dacă pentru asta plătesc prețul de a nu fi în topul celor mai vândute modele și mărci. Respectul pentru fiabilitate este o trăsătură caracteristică Țării Soarelui Răsare, astfel că produsele fabricate de japonezi, sau sub autoritatea japoneză, sunt mereu printre cele care se află în topul celor mai fiabile.

Marca Honda, cu toate modelele sale, nu face excepție, iar aceste mașini sunt unele dintre cele mai iubite, mai solide și mai de durată. Și, nu în ultimul rând sunt și frumoase. Întreținerea unei mașini Honda necesită cele mai puține reparații, înlocuiri și verificări, iar acesta este rezultatul Motor Biscuit (unul dintre cele mai cunoscute site-uri care analizează oferta producătorilor auto). Concret, acestea ajung în service doar de 0,2 ori, pe an, performanță care nu este egalată de nicio altă marcă. Merită să adăugăm că acesta este un motiv mai mult decât temeinic pentru a merge la un dealer Honda Romania, dacă ai în plan achiziția unei mașini.

Tot japonezii sunt și pe locul doi

Faptul că pe locul doi se află tot o marcă japoneză nu este o surpriză, de data aceasta, fiind și una dintre cele mai vândute mărci din lume. Toyota a devenit un sinonim pentru încredere și fiabilitate. Caracteristicile mărcii sunt manevrabilitate precisă și o economie de combustibil impresionantă, iar oricine a avut șansa de a conduce o Toyota, indiferent unde, indiferent de model, poate confirma asta.

Cu toate acestea, chiar dacă construcția modelelor Toyota nu este cea mai spectaculoasă sau cea mai elegantă, s-a dovedit constant că sunt vehicule fiabile, care se află la fracțiuni de zecimi în spatele competitorului direct - Honda, din acest punct de vedere.

Mazda, japoneza de pe locul trei

Fiabilitatea are mereu un preț, dar uneori acesta poate deveni și convenabil. Reușita aparține, cumva inevitabil, tot unei unei companii japoneze. Mazda, căci despre această marcă este vorba, a fost fondată în 1920 și a devenit foarte repede unul dintre jucătorii importanți pe piața auto. Culoarul găsit de Mazda pentru a ajunge în topuri a fost combinația ideală dintre fiabilitate și accesibilitate, totul oferit de o mașină elegantă care oferă o tehnologie inovatoare.

Modelul Mazda, lansat în 2019, a fost cotat ca fiind cea mai fiabilă mașină din 2020 și performanța care a fost atestată de toate publicațiile de specialitate a urcat-o într-un onorat loc trei al clasamentului. Un alt element care a contribuit la succes a fost interiorul simplu, ergonomic și elegant.

Mașina Americii

Chiar dacă nu atinge podiumului - cucerit fără drept de apel de japonezi - Ford este una dintre cele mai iubite mașini la nivel global. Cu o istorie care începe în 1903, Modelul T (Ford Tin Lizzie), produs în serie, începând din 1908, a devenit extrem de popular datorită prețului accesibil și eficienței sale. Până în momentul în care producția s-a încheiat, în 1927, au fost produse aproximativ 15 milioane de unități.

Performanța nu este doar urmarea celebrității certe a mărcii, ca efect al performanțelor mașinii, indiferent de model. Marca a punctat în clasament fiind fie cea mai vândută din lume, fie cea mai populară, fie printre cele mai solide și fiabile, chiar dacă aici venea și precizarea „mașini de teren”.

Deși nu stă mereu foarte bine la capitolul consum, performanțele mărcii s-au îmbunătățit mereu, astfel că Ford și-a câștigat, pe drept, renumele și își merită pe deplin gloria.

Luxul german

Un top al fiabilității nu ar fi onest fără reprezentanți ai producătorilor germani. Audi, pune Germania pe harta mașinilor solide, construite cu toată știința inginerească, cu interioare frumoase, luxoase și chiar opulente pentru modelele de vârf, plăcute de condus și ușor de întreținut, dar mai ales care inspiră încredere.

Performanța în ceea ce privește fiabilitatea este completată perfect de siguranța pe care o oferă atât celor din mașină, cât și celor din jur, Audi fiind una dintre cele mai sigure mașini produse, azi, în lume.

Important de adăugat că fiabilitatea nu este sinonimă cu longevitatea. Dar, chiar și așa toate mărcile menționate rămân pline de energie, cu foarte puține ștampile de service în cartea tehnică, mult după ce rotunjesc 200.000 de kilometri. Și, începând de la acest rulaj, pentru multe dintre modelele mărcilor menționate, începea maturitatea și deseori o a doua tinerețe.

Sursa foto: Shutterstock.com