Cel mai bizar proces din perioada interbelica! Cum a pledat stapanul unui caine pe care juratii l au condamnat la moarte png

Cel mai bizar proces din perioada interbelica! Cum a pledat stapanul unui caine pe care juratii l-au condamnat la moarte

In urma cu aproape 80 de ani, presa din intreaga lume acorda spatii largi unuia dintre cele mai ciudate procese din epoca.

Cazul care a cutremurat la acea vreme Anglia a ajuns si in ziarele din Romania interbelica. In numarul din aprilie 1937, “Ilustratiunea Romana” scria despre un fox terrier, Nigger, care muscase un biciclist, a fugarit alti doi trecatori si, apoi, l-ar fi atacat pe politistul Vernon Gattie.

Imediat, cainele a fost “arestat” si trimis in fata judecatorilor! Acuzatia:“A avut indrazneala sa atace pe reprezentantii autoritatii”.

Procesul lui Nigger a declansat o adevarata isterie printre iubitorii de animale din Anglia. Mai mult, primul verdict al Curtii – prin care s-a decis uciderea fox terrierului – a inflamat intreaga tara.

"Nigger a fost arestat pe loc, dus cu escorta la politie, inchis intr-o celula, lipsit de mangaierile stapanului sau si dat pe mana judecatorilor. Justitia engleza este aspra cu animalele recalcitrante. Fara nicio deliberare, de pe scaun, tribunalul politienesc l-a condamnat pe Nigger la moarte. Pana in cinci zile, stapanul sau trebuia sa aduca la indeplinire sentinta. In cazul contrar, Nigger va fi executat de politie.

Citiți continuarea articolului aici