Cea mai mare dramă din viața actriței Stela Popescu: Nu și a văzut tatăl timp de 19 ani  «Am crezut că e mort» jpeg

Cea mai mare dramă din viața actriței Stela Popescu: Nu și-a văzut tatăl timp de 19 ani. «Am crezut că e mort»

Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de comedie din istoria României, Stela Popescu a trăit în tinerețe o adevărată dramă. Timp de 19 ani nu a știut nimic de tatăl ei, pe care l-a crezut mort, iar mama ei s-a chinuit s-o crească.

Pe când Stela era doar un copil, tatăl ei, Vasile Popescu, a plecat în Siberia şi, timp de 19 ani, nu a mai ştiut nimeni nimic de el, iar lumea l-a crezut mort. Rămasă fără bărbat în casă, mama ei a fost nevoită să-şi găsească repede un soţ, pentru a nu fi exilată în Basarabia, unde îşi avea originile.

„Am trăit timpuri foarte grele. Tata a plecat în Siberia şi nu am mai primit nici un semn de la el 19 ani. Am crezut că e mort. Între timp, românii au vrut să îi trimită pe basarabeni înapoi în Basarabia, iar mamei îi era foarte frică, pentru că nu ne trimitea acasă la bunica, ne trimitea cine ştie unde. Aşa că a făcut o căsătorie de convenienţă", a povestit Stela Popescu, într-un interviu acordat ziarului Click în anul 2013.

Stela a mărturisit că noul ei tată era un om simplu, dar muncitor, care s-a străduit ca familiei să nu-i lipsească nimic. Pentru că nu găsea de muncă, bărbatul a avut ideea să cumpere un motor de tăiat lemne şi un măgar şi să lucreze cu ziua.

„Era un om foarte cumsecade. Simplu, dar muncitor. Aveam nevoie de bani şi era foarte greu cu munca în Ardeal, aşa că a cumpărat un motor de tăiat lemne şi un măgar şi mergea din poartă în poartă şi tăia lemne. Încă nu era gaz metan în toată ţară, aşa că se câştiga foarte bine din chestia asta", a mărturisit actrița.

Stela Popescu şi-a revăzut tatăl biologic prin anii '61-'62, în Basarabia, unde a plecat cu greutate într-o excursie. A reuşit să-şi aducă părintele înapoi în România abia în '77. În cele din urmă, tatăl şi mama ei s-au recăsătorit, după 38 de ani.

Actrița s-a născut în 21 decembrie 1935, în Basarabia, satul Slobozia-Hodorogea, Orhei. Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani.

Citește și:

50 lucruri inedite despre Stela Popescu

Cum a ajuns Stela Popescu să prezinte prima ediție a festivalului «Cerbul de Aur»

Stela Popescu, elogiată de Familia Regală a României