C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źMustafa Kemal Ataturk┬╗ C├é╚śTIG─éTORII jpeg

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źMustafa Kemal Ataturk┬╗ C├é╚śTIG─éTORII

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â:┬źMustafa Kemal Ataturk┬╗, ├«n cadrul concursului ÔÇ×O ZI DIN ISTORIE!".

C├é╚śTIG─éTORII SUNT:  Ramona Neculai, Cosma Catalin, Maria Balta, Andrei Joldis, Ioan Koga 

R─âspunde corect la ├«ntrebarea ÔÇ×├Än ce an a devenit Mustafa Kemal pre╚Öedintele Turciei?ÔÇŁ, apoi aboneaz─â-te la newsletterul historia.ro, ┼či e┼čti ├«nscris automat ├«n tragerea la sor┼úi pentru c╚â┼čtigarea c─âr┼úii Mustafa Kemal Ataturk. Trimite r─âspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro ├«mpreun─â cu datele tale de contact (nume complet, telefon). C├ó┼čtig─âtorii, cinci la num─âr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro ├«n data de 15 iunie.

Concursul se desfășoară în perioada 2-15 iunie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt c├ó┼čtig─âtor.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita r─âspunsul pe email la intrebarea pus─â de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Mustafa Kemal Ataturk, de EDWARD J. ERICKSON 

Mustafa Kemal a fost unul dintre cei mai mari comandan╚Ťi militari ai secolului XX ╚Öi, totodat─â, p─ârintele Turciei moderne. N─âscut la Salonic ├«ntr-o familie din clasa de mijloc, a luptat ├«n R─âzboiul Italo-Turc din 1911ÔÇô1912 ╚Öi ├«n R─âzboaiele Balcanice din 1912 ÔÇô1913, ├«nainte de a prelua comanda Diviziei a 19-a, cu baza la Gallipoli (Gelibolu), ├«n timpul Primului R─âzboi Mondial. Meritele sale incontestabile i-au adus promovarea la comanda corpului de armat─â ├«n luptele ├«mpotriva ru╚Öilor, ├«n Caucaz, iar dup─â terminarea r─âzboiului a preluat conducerea for╚Ťelor na╚Ťionaliste care luptau ├«mpotriva ocup─ârii Turciei, ├«nfrunt├óndu-i pe greci la Smirna (Izmir) ╚Öi ap─âr├ónd integritatea teritorial─â a Turciei. Numit ÔÇ×Omul DestinuluiÔÇť de c─âtre Winston Churchill, abilit─â╚Ťile lui de comandant au fost esen╚Ťiale pentru succesul for╚Ťelor sale at├ót la Gallipoli, c├ót ╚Öi ├«n timpul R─âzboiului de Independen╚Ť─â. Cartea prezint─â via╚Ťa unui mare comandant care, dup─â ce a condus armata na╚Ťionalist─â la victorie, a pus bazele Republicii Turce moderne ╚Öi a devenit primul ei pre╚Öedinte din istorie, lu├ónd numele de Atat├╝rk, Tat─â al Turcilor.

coperta ataturk jpg jpeg