Aventurile amoroase ale regilor și reginelor României jpeg

Aventurile amoroase ale regilor și reginelor României

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția

Membrii Casei Regale române nu au stat deoparte de aventurile amoroase. Se pare că până și sobrul și severul rege Carol I a fost „încurcat” cu Mite Kremnitz, soția medicului său de curte și doamnă de onoare a reginei Elisabeta. Ba chiar există unele voci care susțin că cei doi au avut și un copil.

Relația principelui moștenitor Ferdinand cu Elena Văcărescu a inflamat spiritele în rândul clasei politice românești. Cei doi chiar s-au logodit, cu concursul reginei Elisabeta și poate ar fi ajuns, și la căsătorie dacă nu ar fi intervenit energic liderii politici, în frunte cu Lascăr Catargiu, și nu l-ar fi determinat pe regele Carol să pună lucrurile la punct. Elena Văcărescu a fost nevoită să plece în exil, iar pentru Ferdinand s-a găsit repede o înlocuitoare: prințesa Maria de Edinburgh, cu care s-a și căsătorit în 1893. 

Chiar dacă aspectul fizic nu-l prea ajuta, Ferdinand a avut destul de mult succes la femei. Printre cele care și-au „revărsat” afecțiunea asupra lui s-au numărat Martha Bibescu, Olga Prezan sau Elvira Popescu. Dar se simțea foarte bine și în compania țigăncilor și a actrițelor.

principesa Maria jpg jpeg

În ceea ce o privește pe Maria, soția lui Ferdinand, aceasta a fost o adevărată devoratoare de bărbați. Pe lista ei de amanți s-au regăsit nume precum cel al vărului său, Boris Romanov, al viitorului general Zizi Cantacuzino, al lui Waldorf Astor, al lui Barbu Știrbey sau al canadianului Joe Boyle. Maria a avut chiar o tentativă de a-l seduce pe Ionel Brătianu, iar acesta, ca să scape de avansurile ei, l-a băgat la înaintare pe cumnatul său, Barbu Știrbey. 

„Pater semper incertus”

Pe lângă acești amanți „consacrați”, ca să-i numim așa, Maria a mai călcat deseori strâmb cu diferiți bărbați care se perindau pe la Palat sau prin taberele militare din timpul primului război mondial. Întâmplările scandaloase de la Coțofenești au făcut deliciul presei de scandal din România acelor vremuri. Din cei șase copii pe care cuplul princiar i-a avut, certitudinea paternității lui Ferdinand o au doar Carol și Elisabeta; pentru ceilalți patru Mărioara, Nicolae, Ileana și Mircea se poate cita cu succes dictonul latin: Pater semper incertus.

Cu așa părinți, nu este de mirare că regele Carol al II-lea a avut o viață amoroasă foarte agitată. Femeile cunoscute din viața sa au fost trei la număr. La început a fost Zizi Lambrino, pentru care viitorul rege a dezertat de pe front pentru a o lua de soție, a renunțat la calitatea de principe moștenitor și i-a făcut și un copil, pe Mircea. 

Principesa Elena si principele mostenitor Carol jpg jpeg

A urmat principesa Elena a Greciei (foto sus), cu care s-a căsătorit în 1921 și care i l-a făcut pe Mihai, viitorul rege. A fost un mariaj nefericit, Elena, sobră și pudică, nefiind compatibilă cu soțul ei priapic și cu un apetit sexual exagerat. Femeia vieții lui Carol al II-lea, pe care n-o deranjau „calitățile” amintite mai sus, a fost fără îndoială Elena Lupescu, cea pentru care a renunțat din nou la tron, de care nu s-a putut despărți nici după ce s-a întors în țară în 1930, cu care a plecat în exil și cu care în cele din urmă s-a și căsătorit.

În afară de acestea mai trebuie spus că prin patul lui Carol au mai trecut numeroase alte femei. Carol se folosea frecvent de serviciile prostituatelor, multe dintre ele asigurate chiar de prefectul Poliției Capitalei, Gabriel Marinescu. „Tratamentul” la care le supunea regele (una dintre aceste femei declarând că a fost nevoită să-l satisfacă de 14 ori într-o noapte) le determina chiar și pe prostituate să nu mai îndrăznească să accepte o a două întâlnire!