image

Avantajele și dezavantajele unui TV Smart

Autor: advertorial

Numele său este pe buzele tuturor, este unul dintre cele mai tari dispozitive tehnologice ale momentului și se poate spune că există unul în aproape fiecare casă. Este vorba despre televizorul inteligent, smart TV-ul, o soluție tehnologică care vă permite să interacționați direct cu televizorul prin intermediul internetului.

Ați auzit și dumneavoastră de televizorul inteligent ca fiind o soluție excelentă pentru casa dumneavoastră? Acest dispozitiv este util pentru a exploata potențialul imens al unui televizor conectat la internet. Alegerea este foarte largă și astăzi puteți opta pentru soluții foarte diferite, cu costuri diferite.

Aceste dispozitive sunt adevărate PC-uri, care dispun de sisteme de operare complete, astfel încât puteți urmări serialele TV preferate, asculta muzică, accesa fotografii sau videoclipuri, juca jocuri și chiar să vă conectați cu smartphone-ul dumneavoastră.

Doriți să cumpărați un televizor inteligent și aveți nevoie de mai multe informații despre smart TV-uri? Vă vom ajuta, în cele ce urmează, să încercați să înțelegeți care sunt punctele forte și punctele slabe ale acestui produs tehnologic, care sunt avantajele și, mai ales, care sunt motivele pentru care trebuie să aveți un televizor inteligent în casă. Acest subiect, în ciuda răspândirii televizoarelor inteligente, este încă nou pentru multe persoane, dar nu vă faceți griji: puteți învăța rapid tot ce trebuie să știți despre Smart Tv-uri.

Ce înseamnă TV Smart?

Mai întâi de toate: ce înseamnă un smart tv? Când vorbim despre acest dispozitiv, ne referim la un televizor inteligent, adică un televizor care vă permite să vă conectați la internet și să profitați de informațiile, aplicațiile și serviciile conectate la web. Conectarea televizorului inteligent se face fie prin intermediul unui cablu Ethernet (care este din ce în ce mai puțin frecvent în prezent, totuși, în comparație cu alte soluții), fie prin intermediul unei conexiuni Wifi. Majoritatea televizoarelor inteligente moderne se conectează prin WiFi și au oricum un port pentru cablul Ethernet. Pentru orice eventualitate...

Avantajele televizorului inteligent

Dar care sunt avantajele concrete ale unui televizor inteligent TV Smart? Evident, acesta nu este un televizor tradițional și vă permite să aveți acces la multe funcții și aplicații care sunt afișate pe un ecran mare și comod. Datorită unui televizor inteligent:

- Puteți accesa conținut de streaming, de exemplu, prin intermediul televiziunii cu plată, YouTube, Netflix, Hbo Max, Amazon Prime sau altele similare.

- Puteți asculta muzica dvs. preferată pentru a vă ține companie.

- Puteți conecta un stick USB sau un hard disk, pentru a reda filme pe care le puteți viziona și prin streaming.

- Puteți pur și simplu să navigați pe internet, să vă verificați e-mailurile, să faceți o căutare online.

- În funcție de sistemul de operare, puteți instala, de asemenea, o gamă largă de aplicații, cum ar fi aplicații de calendar și așa mai departe.

- Puteți accesa rețelele de socializare și, astfel, puteți urmări conturile sociale preferate direct de pe televizorul inteligent.

Puteti achizitiona un TV Smart de pe Emag la preturi avantajoase.

Dezavantajele unui televizor inteligent

Poate un televizor inteligent să aibă și dezavantaje? Din punct de vedere practic, nu: ele nu fac decât să extindă numărul de acțiuni și posibilități în comparație cu utilizarea unui simplu televizor.

Totuși, dintr-un alt punct de vedere, și anume cel al tehnologiei, televizorul inteligent este mereu supus unor schimbări tehnologice rapide. Acest lucru înseamnă că, uneori, se întâmplă ca sistemul de operare să aibă dificultăți în a suporta actualizările și să aibă erori, dovedindu-se inflexibil la evoluția tehnologică.

Un televizor inteligent poate deveni învechit într-un timp foarte scurt dacă sistemul de operare nu este actualizat, așa că ne putem concentra pe acele televizoare inteligente care își actualizează constant sistemele de operare, cum ar fi Samsung, Sony sau cele cu sistem de operare Android. În general, evitați televizoarele smart ale unor companii „no name” sau ale unor branduri care nu vă oferă garanția update-urilor regulate și sosite la timp.