image

Amenajarea băii cu o cadă freestanding – Unde o poziționați și cum redecorați?

Când vine vorba de amenajarea băii, trebuie să vă alegeți mobilierul cu grijă. Pentru că majoritatea pieselor vin la set, vă recomandăm să cântăriți foarte bine decizia înainte de achiziție. Pe această cale, dacă vă numărați printre pasionații de design interior, știm cât de dificil poate fi să luați decizia perfectă. De aceea, în rândurile ce urmează, vrem să vă ajutăm prin a vă vorbi despre amenajarea băii cu o cadă freestanding.

Veți afla cu ce iese în evidență această cadă, din ce materiale puteți alege, care sunt avantajele și dezavantajele sale dar și cum să decorați în jurul său astfel încât să obțineți un aspect luxos, ca la spa. La final, vă veți impresiona toată familia cu alegerea făcută. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

                Persoanele care sunt pasionate de arhitectură și design știu deja că fiecare încăpere în parte are importanța sa. În special atunci când vine vorba de amenajarea lor în locuință. Pentru un aspect cât mai complet și original, oamenii tind să aleagă piese de mobilier cât mai moderne și în culori cât mai calme. Varietatea de posibilități pe care o aveți la dispoziție vă poate stresa, știm. De aceea vrem să vă sărim în ajutor. După cum v-am promis și la început, în continuare vă vom vorbi despre cada freestanding și tot ce înseamnă aceasta, în speranța că vă veți convinge de utilitatea sa. O astfel de cadă se va potrivi cu orice tip de design interior, însă singura condiție este ca baia dumneavoastră să fie spațioasă. Motivul este că această cadă este destul de voluminoasă. Dar ajunge cu povestitul. Haideți să trecem la categoriile promise și să aflați dacă această piesă de mobilier vi se potrivește sau nu.

·         Ce este?

Această cadă se remarcă prin prezența picioarelor de sprijin și a dimensiunii sale mari. După cum îi spune și numele, ea poate să „stea” de una singură pe podea, fără a mai fi nevoie să o încastrați în perete, în colțul băii. O astfel de cadă va fi piesa principală din încăpere și astfel, va atrage toată atenția asupra sa. Ce trebuie să rețineți este că aceasta nu permite instalarea unui duș, deci avantajele găsite într-o cabină de duș dispar. Și totodată, ca aspect diferă și de cada baie obișnuită. Dacă alegeți piesa freestanding, veți avea o baie cu totul și cu totul nouă.

·         Materiale

Cele trei materiale din care puteți alege dacă vă doriți o astfel de cadă sunt:

-          Acrilul: cel mai des întâlnit material, ce dispune de durabilitate sporită și se îngrijește foarte ușor. Vine de obicei în culori neutre precum alb sau crem și se potrivește unei băi minimaliste sau în stil scandinav.

-          Fonta: al doilea cel mai des întâlnit material, ce surprinde prin duritatea și greutatea sa. Deși căzile de fontă sunt masive, ele vă garantează că investiția dumneavoastră va merita prin faptul că se deteriorează foarte greu și că se curăță ușor.

-          Fibra de sticlă: un material întâlnit mai rar, însă foarte special datorită transparenței sale. Ce trebuie să rețineți despre acesta: este fragil. Dacă nu este îngrijită cum trebuie, cada de sticlă se poate crăpa sau chiar sparge.

·         Avantaje și dezavantaje

Acum că sunteți familiarizat cu termenul de cadă freestanding, a venit momentul să vă vorbim și despre avantajele și dezavantajele de care dispune. Iată care sunt acestea:

Printre avantaje se numără următoarele:

-          Design-ul atipic

-          Dimensiunea și adâncimea

-          Flexibilitatea de poziționare

-          Stabilitatea

-          Efectul de lux

-          Senzația de spațiu

-          Iluminarea cu led

Printre dezavantaje veți întâlni:

-          Dimensiunea și adâncimea

-          Costul ridicat

-          Dificultatea la instalare

-          Dușul nu poate fi instalat

-          Necesită intervenția profesioniștilor

Luând toate aceste criterii în calcul, sfătuiți-vă cu cei dragi și decideți dacă această cadă merită sau nu cumpărată.

·         Forma și poziționarea

Cada freestanding vine în două forme: ovală sau pătrată. În funcție de forma aleasă, aflați că o puteți poziționa fie în colțul băii sau la centru. Mai trebuie să luați în considerare și dimensiunea băii dumneavoastră. Nu uitați că o astfel de cadă este voluminoasă și astfel, va ocupa mai mult spațiu decât vă așteptați.

·         Decorarea

Nu în ultimul rând, considerăm necesar să vă sfătuim și în materie de decorare a băii, odată ce instalați cada de baie aleasă. Cum acest model se sprijină pe propriile piciorușe, aflați că puteți pune diverse decorațiuni în jurul său astfel încât să creați efectul de lux, ca la spa, așa cum v-am promis. Câteva dintre aceste decorațiuni pot fi:

-          Ghirlandele luminoase: dacă alegeți o cadă cu iluminare smart la bază, atunci puteți decora restul băii cu câteva ghirlande luminoase în ton cu nuanța căzii. Așa, nu numai că veți completa design-ul încăperii, dar vă veți și relaxa pe deplin, într-o lumină caldă.

-          Plantele curgătoare: cum în baie este umezeală, aceasta nu este chiar cea mai potrivită încăpere pentru plante. Însă dacă le alegeți pe cele false, nu aveți nimic de pierdut. Optați pentru plantele curgătoare pe care le atârnați de geam sau chiar de oglindă și vă veți simți ca într-o junglă luxuriantă.

-          Lumânările parfumate: ultima opțiune constă în decorarea cu lumânărele. Dacă vreți să aveți parte de relaxare deplină, aprindeți lumânările preferate în jurul căzii și desprindeți-vă de toată energia negativă acumulată de-a lungul zilei.

Acum că ați aflat cum vă puteți înfrumuseța baia cu o cadă atipică, modernă, tot ce vă rămâne de făcut este să vă lăsați imaginația să zboare și să creați cele mai interesante aranjamente.

                Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că v-am oferit inspirația de care aveați nevoie și că acum v-ați convins de utilitatea acestui tip de cadă. Pentru și mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim redecorare plăcută!