A ap─ârut num─ârul de octombrie al revistei Historia  Iat─â sumarul! jpeg

A ap─ârut num─ârul de octombrie al revistei Historia. Iat─â sumarul!

Num─ârul de octombrie al revistei Historia aduce ├«n prim-plan variantele Regelui Mihai cu privire la audien┼úa Mare┼čalului Antonescu din 23 August 1944. Revista poate fi achizi┼úionat─â de la orice punct de distribu┼úie a presei sau ├«n format pdf.

De cur├ónd, vestea c─â locuin┼úa ├«n care a copil─ârit Constantin Br├óncu┼či s-a d─âr├ómat a f─âcut titlul multor publica┼úii. Nu este prima oar─â c├ónd statul este indiferent la mo┼čtenirea pe care ne-a l─âsat-o sculptorul. Ba mai mult, comuni┼čtii ÔÇô ├«n frunte cu marea majoritate a Academiei ÔÇô nu ├«l recuno┼čteau drept artist. ├Än revista Historia de octombrie pute┼úi citi despre ├«ncercarea celor de la putere de a d─âr├óma Coloana Infinitului.

Poate c─â de multe ori v-a┼úi ├«ntrebat care sunt originile ┼×trumfilor? Cine este p─ârintele lor? ┼×i mai ales, de ce sunt ei a┼ča azurii? R─âspunsurile sunt ├«n Historia de octombrie, scrise cu m─âiestrie ├«ntr-o c─âl─âtorie ca un basm. Nu este uitat─â nici istoria politic─â: cum se raporteaz─â Germania de azi la trecut, cine a fost Paderewski ÔÇô politician sau pianist? ÔÇô ┼či un mini-interviu cu nepotul generalului Berthelot. ┼×i asta nu este tot. Multe alte lucruri interesante pute┼úi afla citind revista Historia, num─ârul 201.

coperta jpg jpeg
cuprins jpg jpeg
cuprins2 jpg jpeg