3 invenții care au revoluționat gastronomia jpeg

3 invenții care au revoluționat gastronomia

Autor: advertorial

Gastronomia este un domeniu care evoluează în permanență, atât în privința tehnicilor de gătit, dar mai ales în ceea ce privește aparatura sau echipamentele care ne fac viața mai ușoară în bucătărie. Cele mai apreciate invenții din domeniul gastronomiei sunt acum cele care ne ajută să pregătim mâncarea într-un timp cât mai scurt, fie că vorbim de restaurante sau gătitul în casă. Timpul este cea mai prețioasă resursă, așa că ne căutăm în permanență mijloace prin care să îl valorificăm cât mai eficient. Iar trei invenții au revoluționat gastronomia în această direcție. Iată care sunt acestea:

Plita cu inducție

O bucătărie modernă este incompletă fără o plită cu inducție. Este un echipament extraordinar, cu multiple avantaje față de variantele clasice. În primul rând - și ceea ce ne interesează cel mai mult -, timpul de gătire este mult mai scurt, pentru că modul de funcționare este unul revoluționar, care ne și ajută să economisim energie. Apoi, plitele cu inducție arată foarte bine și vor schimba aspectul oricărei bucătării și - foarte important - se curăță foarte repede și ușor. Pe lângă toate aceste calități, această plită este un echipament foarte sigur în utilizare.

Cuptorul cu microunde

Este nelipsit din orice bucătărie. Îl folosim pentru încălzirea mâncării, pentru decongelare sau pentru a ne găti rapid o masă. Există nenumărate rețete de preparate care se pot face în doar câteva minute la cuptorul cu microunde, iar pe blogul Tasty vei descoperi unele foarte interesante. Cuptorul cu microunde este un echipament extraordinar mai ales pe perioada verii, pentru că se evită supraîncălzirea bucătăriei. Unii sunt rezervați în a-l folosi, pentru că circulă tot felul de zvonuri potrivit cărora ar afecta calitatea alimentelor sau chiar ar dăuna sănătății, însă Organizația Mondială a Sănătății a demontat aceste mituri și ne-a asigurat că cuptoarele cu microunde sunt cât se poate de sigure.

Robotul de bucătărie

Deși este la coada listei noastre, robotul de bucătărie este poate cel mai popular echipament dintre cele enumerate, care este nelipsit din orice bucătărie. Fără el am munci mult mai mult, iar timpul pentru prepararea unei mese ar fi mai îndelungat. Un robot de bucătărie din noua generație toacă, mărunțește, pasează, feliază și chiar face aluaturi. Modelele sunt din ce în ce mai compacte, ocupă tot mai puțin loc și sunt ușor de curățat. Cu alte cuvinte, robotul de bucătărie este un echipament care muncește în locul tău. Tot ce ai tu de făcut este să iei ingredientele și să le pui în oală.

Foto: Unsplash