femeie frumoasă  foto   Shutterstock jpg

15 curiozităţi cu rădăcini istorice legate de atracţia fizică dintre oameni. Când femeile frumoase pierd?

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Bianca Sara Gavrilă

Elevii nu ar trebui să fie dezavantajaţi la şcoală dacă nu sunt atrăgători, iar femeile mai puţin frumoase ar trebui să aibă la fel de multe şanse de a pune mâna pe un job bine plătit. Mai multe studii realizate de-a lungul timpului sugerează faptul că acest lucru nu se întâmplă, subconştientul îndemnându-ne să ne comportăm diferit cu oamenii frumoşi.

Profesorii se aşteaptă de la copiii frumoşi să aibă rezultate mai bune şi să fie mai atenţi la ore şi au tendinţa să le dea note mai bune şi să-i fie mai înţelegători cu ei atunci când greşesc, o spun studiile. 

Pe baza studiilor realizate de-a lungul timpului, factretriever.com a realizat o listă cu 15 curiozităţi despre atracţia dintre oameni, susţinute de rezultatele cercetărilor pe acest subiect:

-Profesorii se aşteaptă de la copiii frumoşi să aibă rezultate mai bune şi să fie mai atenţi. Aceştia ar avea tendinţa să le ofere note mai bune şi să-i pedepsească mai puţin aspru atunci când greşesc.

-Mai multe studii arată că studenţii au tendinţa să evalueze performanţa profesorilor ţinând cont şi de cât de atractivi fizic sunt aceştia.

-Femeile care iau anticoncepţionale ar fi mai atrase de bărbaţii cu trăsături masculine accentuate. 

-Femeile atractive sunt dezavantajate atunci când îşi caută un job pentru care sunt necesare calităţi întâlnite în special la bărbaţi. De exemplu, femeile atractive vor avea mai puţine şanse să se angajeze ca şofer de TIR, decât cele mai puţin atrăgătoare.

-Pe de altă parte, studiile arată că oamenii frumoşi au job-uri mai bine plătite şi şanse mai mari să urce în ierarhie. 

-Politicienii mai atractivi fizic apar mai des în presă decât cei mai puţin frumoşi.

-Copii au tendinţa să asocieze frumuseţea cu inteligenţa şi prietenia. Aceştia îşi aleg adesea partenerii de joacă ţinând cont de atractivitatea fizică.

-În  multe culturi femeile au tendinţa să se simtă atrase de bărbaţi mai în vârstă. Explicaţia ar fi că în subconştientul lor cred că aceştia au la dispoziţie mai multe resurse pentru a întreţine o familie, decât cei tineri.

-Bărbaţii cărora femeile le acordă atenţie sunt văzuţi ca fiind atragători. 

-Ce caută femeile la un bărbat? Ei bine, studiile arată că acestea sunt preocupate de înălţime, în timp ce bărbaţii de greutatea posibilelor partenere.

-Tot studiile arată că culoarea roşie a pieselor vestimentare fac ca femeia să fie percepută ca fiind mai atrăgătoare. Acestea au mai multe şanse să fie învitate la o întâlnire.

-În 1939, bărbaţii puneau frumuseţea pe locul 14 în topul caracteristicilor pe care ar dori să le aibă partenerele, iar în 1996, frumuseţea ajungea pe locul 8. „De vină” ar fi promovarea excesivă a frumuseţii, via mass-media.

-Bebeluşii consideraţi drăguţi au ochi mari, nas şi gură mici şi tâmpla mare.

-Ipoteza potrivit căreia persoanele care au consumat alcool îşi văd partenerul mai atractiv decât este în realitate ar sta în picioare. Asta pentru că, din cauza, alcoolului persoanele nu mai observă asimetriile feţei. 

-Femeile sunt mai puţin atrase de bărbaţii cu burtă.