VIDEO Un pod volant deasupra râului Tibru, visul neîmplinit al lui Michelangelo, a «devenit realitate» jpeg

VIDEO Un pod volant deasupra râului Tibru, visul neîmplinit al lui Michelangelo, a «devenit realitate»

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 20 iulie 2021

Un nou pod s-a înalţat deasupra râului Tibru, însă doar pentru câteva zile: artistul francez Olivier Grossetete a reconstruit din carton Ponte Farnese, proiectul nerealizat al lui Michelangelo, şi l-a suspendat în aer cu ajutorul unor baloane aerostatice, spre uimirea trecătorilor, relatează agerpres.ro.

Podul volant şi efemer uneşte două dintre cele mai frumoase clădiri istorice ale oraşului. Este vorba de Palazzo Farnese, actualul sediu al Ambasadei Franţei, şi de Villa Farnesina, construită la începutul secolului al XV-lea de bancherul papilor, Agostino Chigi.

Înstărita familie Farnese a cumpărat proprietatea bancherului, iar cardinalul Alessandro Farnese visa să poată străbate râul pentru a se plimba de la o vilă la alta.

Proiectul de construcţie a podului a fost încredinţat la vremea aceea marelui artist Michelangelo Buonarroti, dar a rămas nerealizat. În prezent se poate vedea un cap de pod care iese din Palazzul Farnese şi străbate Via Giulia.

Artistul francez a realizat podul din carton presat, creând o pasarelă de 18 metri lungime pe care a suspendat-o prin trei mari baloane deasupra râului. Infrastructura efemeră a putut fi admirată deasupra râului timp de patru zile.