VIDEO R─âzboiul generalului Rothkirch jpeg

VIDEO R─âzboiul generalului Rothkirch

Ofi┼úer ├«n armata imperial─â german─â ├«n Primul R─âzboi Mondial ┼či apoi general ├«n cadrul Wehrmacht, generalul Edwin von Rothkirch a l─âsat posterit─â┼úii, gra┼úie pasiunii lui pentru camera de filmat, o ├«ntreag─â arhiv─â de ├«nregistr─âri video de o inestimabil─â valoare pentru istorici.

Provenind dintr-o familie de militari, tat─âl s─âu a fost general ├«n armata prusac─â, Rothkirch va imortaliza pe banda de 8 mm a camerei sale de filmat, ÔÇ×umilin┼úaÔÇŁ ce i s-a f─âcut Germaniei o dat─â cu semnarea Tratatului de la Versailles. De┼či ne├«nvins─â pe c├ómpul de lupt─â, armata german─â era ÔÇ×zdrobit─âÔÇŁ la masa negocierilor ┼či demantelat─â de politicienii Europei, spre furia ofi┼úerilor germani.

Venirea la putere a lui Hitler ┼či reconstruirea armatei germane a fost privit─â de c─âtre vechii ofi┼úeri cu tradi┼úii prusace drept o nou─â ┼čans─â pentru refacerea echilibrului de for┼úe continental, ├«ns─â am─âr─âciunea subjug─ârii intereselor Germaniei de c─âtre F├╝hrer ├«i va face pe mul┼úi s─â se ├«ntrebe dac─â ┼úara nu se ├«ndrepta spre dezastru.

Vizioneaz─â un documentar captivant despre m─ârirea si dec─âderea armatei naziste.

4 9 jpg jpeg