VIDEO Dezbatere „Historia”  Scandal între Ungaria şi România legat de Centenar  De ce nu au dreptate ungurii? jpeg

VIDEO Dezbatere „Historia”. Scandal între Ungaria şi România legat de Centenar. De ce nu au dreptate ungurii?

📁 Primul Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 2 noiembrie 2018

Din ce în ce mai multe state ale lumii sau lideri politici adresează cuvinte frumoase referitoare la Centenarul Marii Uniri, cuvinte care nu pot decât să ne încânte şi să ne demonstreze că România nu este o ţară singură, izolată.

acă SUA a fost prima ţară care a transmis felicitări Bucureştiului pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, a venit timpul ca preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker să afirme, în ziua de 23 octombrie, în Parlamentul European, alături de preşedintele României, faptul că în ziua de 1 decembrie atât Europa cât şi România sărbătoresc un mare eveniment istoric.

Surpriză însă!! Guvernul ungar, din neant, se trezeşte să reacţioneze imediat şi să sancţioneze poziţia preşedintelui Comisiei Europene, într-o manieră brutală, pentru că a îndrăznit să afirme că ziua de 1 decembrie reprezintă o sărbătoare pentru Europa!

De ce nu au dreptate ungurii? La această întrebăre, dar şi la multe altele, au răspuns istoricul Marius Diaconescu, şi Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia” moderată de Ion M. Ioniţă.