Una dintre cele mai vechi biserici cre┼čtine din Roma, descoperit─â din ├«nt├ómplare jpeg

Una dintre cele mai vechi biserici cre┼čtine din Roma, descoperit─â din ├«nt├ómplare

­čôü Antichitate
Autor: Redac╚Ťia

R─âm─â┼či┼úele a ceea ce se pare c─â este una dintre primele biserici cre┼čtine din Roma au fost descoperite din gre┼čeal─â ├«n timpul unor s─âp─âturi. Structura, compus─â din patru camere, se pare c─â ar fi fost construit─â ├«n secolul I d. Hr. ┼či a fost descoperit─â de ni┼čte electricieni care montau cabluri ├«n zona Ponte Molvio.

1 2 jpg jpeg

Arheologii au ├«nceput f─âr─â ├«nt├órziere studiile. Nimeni nu ┼čtie cu exactitate c├ónd sau de c─âtre cine a fost costruit─â biseric─â, ├«ns─â au deja anumite teorii. Faptul c─â pere┼úii ┼či podeaua sunt acoperite cu marmur─â colorat─â din Africa dau de b─ânuit c─â edificiul a servit drept capel─â a unei familii nobiliare. ├Äns─â o alt─â descoperire a dus la o alt─â teorie: ├«n imediata apropiere a bisericii a fost descoperit un cimitir. A┼čadar, se speculeaz─â faptul c─â biserica era de fapt un mausoleu ata┼čat cimitirului. De asemenea, ├«n cimitir au fost descoperite mai multe morminte, unul dintre ele fiind locul de veci al unui b─ârbat roman.

1 1 jpg jpeg

Speciali┼čtii spun c─â nu este nimic neobi┼čnuit ├«n faptul c─â biserica a fost g─âsit─â din ├«nt├ómplare ÔÇô cel mai vechi apeduct roman a fost descoperit de c─âtre lucr─âtorii de la metrou, iar o veche baie public─â a fost descoperit─â ├«n timpul construc┼úiei unei biserici noi.