Vestigiile Academiei Domnești „Sf. Sava“, descoperite sub Palatul Universității din București (foto: Facebook / Constructii Erbasu)

Un tunel înalt de 4 metri, descoperit pe șantierul de la Palatul Universității din București

📁 Istorie Urbană
Autor: Redacția
🗓️ 15 martie 2023

Un tunel înalt de 4 metri care înconjoară Facultatea de Chimie a fost descoperit în clădirea principală a ansamblului monumental Palatul Universității, în timpul lucrărilor de consolidare.

„Nu știu dacă știți, dar în jurul Facultății de Chimie există un tunel (canal de aerare), de jur împrejur, care datează din timpul clădirii inițiale, realizate în anul 1869. Pe acea vreme nu există hidroizolație și atunci soluția pe care au găsit-o a fost ca, de jur împrejurul clădirii, să facă un canal de aerare perimetral. Tunelul există în continuare, l-am regăsit. Are lățimea de un metru și este înalt de circa 4 metri, numai că tunelul acesta era găurit de burlanele care veneau de pe clădire. Când au schimbat ultima dată învelitoarea, toate burlanele au fost date direct pe trotuar, însă tunelul a rămas şi, în prezent, toată apa ajunge în canalul acesta de aerare care este inundat”, a declarat arhitectul Mircea Căpățână, pentru b365.ro, despre descoperirea uimitpare care a fost făcută pe șantierul de la Palatul Universității.

Acest lucru afectează tot subsolul Facultății de Chimie care nu poate fi utilizat în momentul de față pentru că este plin de apă.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro