Un tezaur de fosile de peste 500 de milioane de ani, descoperit în China jpeg

Un tezaur de fosile de peste 500 de milioane de ani, descoperit în China

­čôü Preistorie
Autor: Redac╚Ťia

O echip─â de paleontologi a descoperit ├«n China un tezaur de fosile aflate ├«n stare bun─â de conservare, dat├ónd din urm─â cu 518 milioane de ani, printre care se num─âr─â peste 50 de grupuri de animale care nu au fost descrise p├ón─â ├«n prezent, precum unele tipuri de meduze, artropode ┼či alge.

Fosilele recent descoperite formeaz─â un ansamblu cu o mare abunden┼ú─â ┼či diversitate de specii, ce poate rivaliza cu siturile din perioada cambrian─â g─âsite anterior, precum Burgess Shale din Canada ┼či Chengjiang din sud-vestul Chinei, se arat─â ├«n studiul publicat ├«n jurnalul ÔÇ×ScienceÔÇŁ. Aceste fosile au poten┼úialul de a oferi o serie de informa┼úii utile pentru ├«n┼úelegerea evolu┼úiei primelor animale.

Oameni de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea de Nord-Vest din China au prelevat 4.351 de specimene g─âsite ├«n situl din provincia Hubei situat─â ├«n centrul Chinei, reprezent├ónd 101 grupuri diferite. Tezaurul de fosile nou descoperit a fost denumit ÔÇ×Qingjiang biotaÔÇŁ. ├Än urm─â cu circa 542 de milioane de ani, via┼úa pe P─âm├ónt s-a diversificat extrem de rapid, o perioad─â cunoscut─â sub numele de explozie cambrian─â. Aproape toate grupele majore de animale din prezent au ap─ârut la acea vreme.

Acest articol a fost publicat ├«n num─ârul 207 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de difuzare a presei, ├«n perioada 15 aprilie ÔÇô 14 mai 2019, ╚Öi ├«n format digital pe paydemic.com.  

1 coperta jpg jpeg