Un tablou pictat Adolf Hitler, scos la licitaţie / VIDEO  jpeg

Un tablou pictat Adolf Hitler, scos la licitaţie / VIDEO

Un tablou despre care se crede că ar fi fost pictat de Adolf Hitler va fi scos la licitaţie pentru aproximativ 60.000 de euro. Portretul înfăţişează o tânără franţuzoaică, o fostă iubită a dictatorului nazist, informează Reuters.

Pictura este semnată de „A. Hitler” și a fost realizată în 1916. Tabloul o înfăţişează pe Charlotte Lobjoie, o franţuzoaică pe care Hitler a întâlnit-o în Franţa, în timpul Primului Război Mondial, conform istoricului Werner Maser.

„Portretul unei fete” o lucrare deteriorată, pictată pe pânză de hessian, este cel al unei tinere, într-un cadru rural, cu o eşarfă roşie pe cap care îi umbreşte faţa, şi care ţine în mână o furcă. Fata poartă o bluză deschisă la culoare, descheiată de la gât în jos, care lasă să i se vadă, parţial, sânii, relatează Adevărul.

Povestea scurtă de dragoste dintre Charlotte Lobjoie şi Hitler a fost dezvăluită, conform Daily Mail, de Jean-Marie Loret care a susţinut că este fiul celor doi până la moartea sa, în 1985. Afirmaţiile sale, care i-ar fi fost transmise de mama sa, au fost dezbătute de istorici vreme de mai multe decenii.

Cei dor s-ar fi întâlnit într-o comună din nordul Franţei, Fournes-en-Weppe, unde Hitler, pe atunci în vârstă de 28 de ani, era în permisie. Viitorul dictator nazist lupta împotriva francezilor şi englezilor în Franţa ocupată de armata germană.Cei doi erau un cuplu bizar, mai ales că unul nu vorbea limba celuilalt. 

Toate femeile îl găseau interesant şi erau curioase ce desena. Eu am fost desemnată să îl abordez”, i-ar fi spus Charlotte Lobjoie fiului ei.

„Portretul unei fete” ar fi fost cumpărat de industriaşii flamanzi în jurul anului 1967, după cum a informat casa de licitaţii Weidler din Nuremberg.