image

Un tablou mai puţin cunoscut al pictorului Fragonard, vândut la licitaţie cu 3,2 milioane de euro

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: C. S.
🗓️ 28 decembrie 2023

"Jeune fille au chapeau", un tablou mai puţin cunoscut al pictorului francez Jean-Honoré Fragonard (1732-1806), a fost adjudecat cu 3,2 milioane de euro la o licitaţie organizată joi la Paris, a anunţat casa Boisgirard-Antonini, care a organizat evenimentul la Hotel Drouot, informează Agerpres.

Estimat la un preţ de vânzare cuprins între 400.000 şi 600.000 de euro, acest tablou a fost păstrat în aceeaşi familie începând din secolul al XVIII-lea.

El provine din aceeaşi colecţie ca şi "Philosophe", o pictură descoperită în 2021 şi care s-a vândut cu peste 7 milioane de euro în acelaşi an în cadrul unei licitaţii organizate la Epernay, un oraş din nordul Franţei.

Tabloul "Jeune fille au chapeau", pictat probabil între 1770 şi 1775, prezintă o tânără care poartă o pălărie cu boruri largi. Pălăria este ovală, o formă în mare vogă în rândul pictorilor din acel secol.

Jean-Honoré Fragonard a fost un pictor libertin de la curtea regelui Louis al XV-lea, specializat în tablouri ce conţin scene galante. Este considerat unul dintre cei mai importanţi pictori ai frivolităţii şi ai stilului rococo.

Mai multe pentru tine...