Un sceptru din bronz acoperit cu argint, cu o vechime de 3 200 de ani, descoperit în Israel | FOTO  jpeg

Un sceptru din bronz acoperit cu argint, cu o vechime de 3.200 de ani, descoperit în Israel | FOTO

­čôü Preistorie
Autor: Redac╚Ťia

O echipă de arheologi din Israel a descoperit un sceptru din bronz acoperit cu argint, cu o vechime de 3.200 de ani, într-un templu canaanit din sudul sitului arheologic Tel Lachish, conform unui studiu publicat în Antiquity Journal.

Obiectul, ├«ngust la baz─â ╚Öi mai lat ├«n partea de sus, m─âsoar─â 11,2 centimetri lungime ╚Öi 4,2 centimetri l─â╚Ťime. Decora╚Ťiunile de pe sceptru includ 64 de puncte r─âsp├óndite ├«n patru zone diferite, un cerc mare ╚Öi linii drepte. 

├Än apropiere, au fost descoperite ╚Öi dou─â figurine reprezent├ónd un r─âzboinic canaanit, probabil zeul Baal. Cercet─âtorii cred c─â sceptrul a avut o semnifica╚Ťie religioas─â, una dintre dovezile ├«n acest este asem─ânarea acestuia cu un obiect ╚Ťinut de statueta unui zeu, descoperit─â anterior ├«n timpul s─âp─âturilor din ora╚Öul canaanit Megiddo din nordul Israelului.

╚śi obiectul ╚Ťinut se statuia descoperit─â la Megiddo este de asemenea decorat cu puncte, un cerc mare ╚Öi linii drepte, de aceea cercet─âtorii cred c─â sceptrul descoperit acum era o parte dintr-o sculptur─â mare, reprezent├ónd un zeu, care a fost distrus─â.

sceptru 2 jpg jpeg

Foto: Facebook / Antiquity Journal