Un sceptru din bronz acoperit cu argint, cu o vechime de 3 200 de ani, descoperit în Israel | FOTO  jpeg

Un sceptru din bronz acoperit cu argint, cu o vechime de 3.200 de ani, descoperit în Israel | FOTO

📁 Preistorie
Autor: Redacția
🗓️ 18 iunie 2020

O echipă de arheologi din Israel a descoperit un sceptru din bronz acoperit cu argint, cu o vechime de 3.200 de ani, într-un templu canaanit din sudul sitului arheologic Tel Lachish, conform unui studiu publicat în Antiquity Journal.

Obiectul, îngust la bază și mai lat în partea de sus, măsoară 11,2 centimetri lungime și 4,2 centimetri lățime. Decorațiunile de pe sceptru includ 64 de puncte răspândite în patru zone diferite, un cerc mare și linii drepte. 

În apropiere, au fost descoperite și două figurine reprezentând un războinic canaanit, probabil zeul Baal. Cercetătorii cred că sceptrul a avut o semnificație religioasă, una dintre dovezile în acest este asemănarea acestuia cu un obiect ținut de statueta unui zeu, descoperită anterior în timpul săpăturilor din orașul canaanit Megiddo din nordul Israelului.

Și obiectul ținut se statuia descoperită la Megiddo este de asemenea decorat cu puncte, un cerc mare și linii drepte, de aceea cercetătorii cred că sceptrul descoperit acum era o parte dintr-o sculptură mare, reprezentând un zeu, care a fost distrusă.

sceptru 2 jpg jpeg

Foto: Facebook / Antiquity Journal