Un olandez, condamnat la opt ani de închisoare pentru furtul unor tablouri de negăsit jpeg

Un olandez, condamnat la opt ani de închisoare pentru furtul unor tablouri de negăsit

Un tribunal olandez a condamnat, vineri, la opt ani de închisoare un bărbat găsit vinovat de furtul a două tablouri de Vincent van Gogh și Frans Hals, în timp ce aceste picturi rămân în continuare de negăsit.

├Än v├órst─â de 59 de ani, b─ârbatul a fost identificat de presa olandez─â drept Nils M. El a fost arestat ├«n aprilie, ├«n localitatea Baarn, pentru c─â ar fi furat, ├«n 2020, tabloul ÔÇ×LentetuinÔÇŁ (foto sus), cunoscut ╚Öi sub titlul ÔÇ×Gr─âdina presbiteriului din Nuenen prim─âvaraÔÇŁ, pictat de Van Gogh ╚Öi tabloul ÔÇ×Doi b─âie╚Ťi care r├ódÔÇŁ (foto jos), de Franz Hals, relateaz─â Agerpres.

Frans Hals jpg jpeg

Pictura lui Van Gogh a fost furată în martie 2020 de la Muzeul Singer Laren din regiunea Amsterdam, care a fost închis publicului din cauza pandemiei de COVID-19. Muzeul se află la 10 kilometri de Baarn, unde suspectul a fost arestat.

Tabloul realizat de marele maestru al epocii de aur a picturii olandeze (secolul al XVII-lea) Frans Hals a fost furat în august 2020 de la Muzeul Hofje van Mevrouw van Aerden din Leerdam.

Poli╚Ťia a descoperit ADN-ul lui Nils M. ├«n ambele locuri unde s-au comis infrac╚Ťiunile, ├«ns─â acuzatul afirm─â ├«ns─â c─â nu are nimic de-a face cu furturile ╚Öi c─â nu ╚Ötie unde se afl─â tablourile.