Un mormânt spectaculos din timpul dinastiei Song, descoperit din întâmplare în nordul Chinei jpeg

Un mormânt spectaculos din timpul dinastiei Song, descoperit din întâmplare în nordul Chinei

Un s─âtean din provincia chinez─â Shanxi a descoperit c─â locuin╚Ťa sa a fost construit─â deasupra unui morm├ónt dat├ónd din timpul dinastiei Song (960-1127).

Mormântul descoperit din întâmplare, în timpul lucrărilor de renovare a casei, este decorat cu plăci de teracotă sculptate, reprezentând cai și cerbi zburători, precum și cu o frescă elaborată, care reprezintă o sărbătoare în familie (foto sus).

ÔÇŁ[Fresca] reprezint─â o imagine a vie╚Ťii reale ├«n timpul dinastiei SongÔÇŁ, a spus arheologul Zhong Longgang, de la Institutul Provincial de Arheologie din Shanxi, provincie situat─â ├«n nordul Chinei.

ÔÇŁProbabil c─â fresca reprezint─â persoanele ├«ngropate ├«n acest morm├ónt ╚Öi ne ofer─â posibilitatea de a arunca o privire asupra vestimenta╚Ťiei, alimenta╚Ťiei ╚Öi etichetei perioadeiÔÇŁ, a ad─âugat arheologul Zhong Longgang, care a supravegheat excavarea morm├óntului.

Multe dintre pl─âcile de teracot─â recuperate din morm├ónt au imprimate urmele unor palme (foto jos), care reprezint─â probabil ÔÇŁsemn─âturileÔÇŁ me╚Öte╚Öugarilor care le-au f─âcut.

Mormant China 2 jpg jpeg

Foto: Imaginechina