Un mare monument preistoric a fost descoperit în apropiere de Stonehenge jpeg

Un mare monument preistoric a fost descoperit în apropiere de Stonehenge

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 28 septembrie 2015

Rămășițe îngropate dintr-un misterios monument preistoric au fost descoperite în apropierea celebrului sit britanic Stonehenge cu ajutorul unor tehnici avansate de prospectare geofizică, a anunțat The Stonehenge Hidden Landscapes Project, anunțăAgerpres.

Recurgând la mijloace tehnice de vârf, printre care un radar de penetrare a solului, arheologii au descoperit circa 90 de pietre așezate și îngropate la circa un metru adâncime pe situl Durrington Walls, aflat la mai puțin de 3 kilometri de Stonehenge (sud-vestul Angliei). Pe acest sit, probabil loc de ritualuri sau un fel de arenă, arheologii identificaseră deja o structură preistorică circulară cu diametrul de 500 de metri și circumferința de 1, 5 kilometri.

'Până acum credeam că erau doar un taluz și un șanț', a declarat BBC Vincent Gaffney, unul dintre cei doi arheologi din conducerea proiectului desfășurat de Universitatea din Birmingham (centru) și Institutul Ludwig Boltzmann din Viena. 'Însă sub acest monument masiv se află un altul', a adăugat el. Acesta din urmă, ale cărui pietre măsoară, cele mai mari până la 4, 5 metri înălțime, este construit în formă de C și ar fi vechi de circa 4.500 de ani, ceea ce îl face un sit 'contemporan sau anterior' monumentului Stonehenge, se arată în comunicatul Dtonhenge Hidden Lanscapes Project.