«Tunelul Timpului», amenajat la Castelul Bran jpeg

«Tunelul Timpului», amenajat la Castelul Bran

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 31 martie 2017

Vineri, 31 martie 2017, Castelul Bran a făcut primul pas în Tunelul Timpului. S-a deschis șantierul unui proiect ambițios, care își propune să pună ”tehnologia mileniului al III-lea în slujba unui castel vechi de 640 de ani”.

”Cadou al Castelului Bran pentru vizitatorii săi, la împlinirea a 640 de ani de la prima atestare documentară, Tunelul Timpului face legătura între acum și atunci, printr-o călătorie fantastică, într-un spectacol multi-media unic în Europa. Drumul personal al Reginei Maria s-a redeschis, astfel, după 70 de ani, pentru a aparține iubitorilor de istorie”, se menționează într-un comunicat al administratorilor Castelului.

La începutul secolului trecut, în vechea fântână din curtea interioară a castelului a fost montat un lift electric, iar la baza fântânii a fost săpat un tunel orizontal în stâncă, realizându-se legătura cu Parcul Regal al reședinței.  Galeria orizontală a fost săpată din marginea masivului pe care este așezat castelul pe o lungime de circa 33 de metri până la intersecția cu galeria verticală (fântâna cetății medievale – n.r.).

Caseta timpului, care va fi zidită în inima Tunelului, conține moneda de aur cu însemnele Coroanei Regale, o cruciuliță de la Ierusalim și o scrisoare pentru posteritate, cu semnăturile tuturor celor prezenți la deschiderea șantierului”, mai menționează comunicatul citat.

DSC 6803 JPG jpeg