Trump graţiază o activistă pentru drepturile femeilor acuzată că a votat ilegal în 1872  „Ea nu a fost iertată niciodată  Ştiaţi asta?” jpeg

Trump graţiază o activistă pentru drepturile femeilor acuzată că a votat ilegal în 1872. „Ea nu a fost iertată niciodată. Ştiaţi asta?”

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 18 august 2020

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că plănuieşte să acorde graţiere postum activistei pentru drepturile femeilor Susan B. Anthony, care a fost acuzată că a votat ilegal în alegerile prezidenţiale din 1872, relatează adevarul.ro. 

Astăzi, voi semna o graţiere completă pentru Susan B. Anthony. Ea nu a fost iertată niciodată. Ştiaţi asta? Nu a fost iertată niciodată”, a spus Trump la Casa Albă, înainte de semnarea unei proclamaţii care marchează 100 de ani de la ratificarea Amendamentului 19, care garanta dreptul femeilor la vot. Preşedintele a adăugat: „Nu a fost iertată niciodată pentru că a votat. Ea a fost vinovată pentru că a votat. Şi vom semna o graţiere completă şi cred că asta este cu adevărat fantastic”. Decizia lui Trump este văzută ca o încercare de a obţine votul femeilor la alegerile din toamna aceasta. În sondaje, ele îl preferă pe democratul Joe Biden. Anthony a votat în Rochester (New York), în 1872, şi a fost arestată şi judecată. Ea nu a plătit amenda de 100 de dolari şi nici nu a executat vreo pedeapsă cu închisoarea, potrivit House Office of the Historian. Amendamentul 19, pentru care ea a luptat, a fost ratificat la 14 ani de la moartea ei.