Tezaurul format din 450 de monede de aur a fost descoperit în 1999, la Manching (foto: Wikimedia Commons)

Tezaur celtic, în valoare de mai multe milioane de euro, furat dintr-un muzeu

📁 Muzee
🗓️ 23 noiembrie 2022

Un tezaur din aur din perioada celtică, în valoare de mai multe milioane de euro, a fost furat marți dintr-un muzeu din orașul german Manching, situat în regiunea germană Bavaria Superioară.

Hoții au pătruns în Muzeul Celților și Romanilor în noaptea de luni spre marți și au furat obiectele din aur, a precizat poliția locală pentru AFP.

Angajații muzeului din Manching au descoperit dimineața că „vitrina a fost spartă” și au constatat dispariția tezaurului.

Primarul orașului Manching, Herbert Nerb, a declarat pentru publicația Sueddeutsche Zeitung, că dispariția comorii este un „dezastru total” pentru orașul bavarez. Primarul a precizat că spărgătorii au tăiat cablurile pentru a împiedica măsurile de securitate, însă acest lucru nu a fost confirmat de polițiști.

Tezaurul format din 450 de monede de aur a fost descoperit în 1999, la Manching (foto: Wikimedia Commons)

Tezaurul format din 450 de monede de aur a fost descoperit în 1999, la Manching, un oraș din sudul Germaniei, situat în apropiere de Ingolstadt. Această descoperire a fost cel mai mare tezaur de obiecte de aur din perioada celtică realizată în secolul XX. Obiectele au fost expuse publicului începând din 2006.

În zonă a fost locul unei mari așezări celtice, cunoscute sub numele de Oppidum von Manching. În prezent, aici se află unul dintre cele mai importante situri arheologice de la nord de Alpi.

Foto: Wikimedia Commons