Tabloul ┬źFloarea soarelui┬╗, pictat de Vincent van Gogh, nu va mai fi expus ├«n afara Olandei  jpeg

Tabloul ┬źFloarea soarelui┬╗, pictat de Vincent van Gogh, nu va mai fi expus ├«n afara Olandei

­čôü Istoria unui tablou
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 1 martie 2019

Tabloul ÔÇ×Floarea soareluiÔÇŁ, realizat de Vincent van Gogh, oper─â celebr─â ├«n toat─â lumea, nu va mai fi transportat ├«n str─âin─âtate din cauza ÔÇ×fragilit─â┼úiiÔÇŁ sale. ├Än urma unui studiu interna┼úional efectuat asupra tabloului s-a stabilit c─â starea operei este ÔÇ×stabil─â, ├«ns─â fragil─âÔÇŁ, a declarat Axel Ruger, directorul Muzeului Van Gogh din Amsterdam.

ÔÇ×Din acest motiv am decis ca ┬źFloarea soarelui┬╗ s─â nu mai c─âl─âtoreasc─âÔÇŁ, a mai ad─âugat Axel Ruger.

├Äncep├ónd cu anul 2016, tabloul realizat ├«n urm─â cu 130 de ani a f─âcut obiectul unei examin─âri detaliate, ce a fost efectuat─â de exper┼úi olandezi ├«n colaborare cu speciali┼čti belgieni, italieni ┼či polonezi. La aceast─â cercetare au fost utilizate cele mai noi tehnologii pentru a colecta c├ót mai multe informa┼úii despre tablou, ├«n special pentru evaluarea st─ârii sale actuale ┼či a materialelor folosite de Vincent van Gogh.

ÔÇ×O concluzie important─â a cercet─ârii este aceea c─â straturile de vopsea sunt stabile, ├«ns─â foarte sensibile la vibra┼úii ┼či schimb─âri de umiditate ┼či temperatur─â. Este deci important ca tabloul s─â fie deplasat c├ót mai pu┼úin posibilÔÇŁ, a explicat Ruger.

├Än trecut, tabloul a fost ├«mprumutat altor muzee doar ├«n cazuri excep┼úionale. Ultima sa deplasare a fost efectuat─â ├«n 2014, c├ónd pictura a fost expus─â la National Gallery din Londra. Dup─â examinarea efectuat─â de Muzeul Van Gogh, tabloul a suferit o restaurare u┼čoar─â, la jum─âtatea lunii ianuarie. Pictura ÔÇ×Floarea soareluiÔÇŁ (foto jos) poate fi admirat─â din nou de publicul larg ├«ncep├ónd din 22 februarie, la Amsterdam.

Floarea soarelui Vincent van Gogh jpg jpeg