Tablou de Botticelli, v├óndut la licita╚Ťie pentru  45 de milioane de dolari / VIDEO jpeg

Tablou de Botticelli, v├óndut la licita╚Ťie pentru 45 de milioane de dolari / VIDEO

­čôü Istoria unui tablou
Autor: Redac╚Ťia

Un tablou pictat Sandro Botticelli a fost v├óndut ├«n cadrul unei licita╚Ťii organizate la New York contra unei sume de aproximativ 45 de milioane de dolari, la finalul unui duel ├«nfl─âc─ârat al ofertelor propuse de mai mul╚Ťi colec╚Ťionari de art─â.

Trei ofertan╚Ťi s-au luptat pentru achizi╚Ťionarea tabloului timp de circa ╚Öapte minute, a precizat joi casa de licita╚Ťii Sotheby's. Identitatea cump─âr─âtorului capodoperei renascentiste nu a fost ├«ns─â dezv─âluit─â, informeaz─â Agerpres.

Tabloul ÔÇ×The Man of SorrowsÔÇŁ este un portret al lui Isus Cristos ├«nf─â╚Ťi╚Öat purt├ónd o coroan─â de spini pe cap ╚Öi av├ónd bra╚Ťele ╚Öi ├«ncheieturile legate cu funii.

tablou sothebys jpg jpeg

Potrivit exper╚Ťilor cita╚Ťi de Sotheby's, tabloul a fost realizat la ├«nceputul anilor 1500, la sf├ór╚Öitul vie╚Ťii lui Sandro Botticelli (1445-1510), cunoscut pentru operele sale expuse ├«n Galeria Uffizi (ÔÇ×Prim─âvaraÔÇŁ, ÔÇ×Na╚Öterea lui VenusÔÇŁ) ╚Öi pentru frescele care orneaz─â Capela Sixtin─â de la Vatican.

Conform Sotheby's, tabloul, aflat ├«ntr-o stare bun─â de conservare ╚Öi ├«ncadrat ├«ntr-o ram─â ornamentat─â aurie, a apar╚Ťinut ├«n secolul al XIX-lea unei celebre c├ónt─âre╚Ťe engleze din acea vreme, Adelaide Kemble Sartoris, apoi mo╚Ötenitorilor acesteia.  

Foto: Sotheby's