Tablou de Botticelli, vândut la licitație pentru  45 de milioane de dolari / VIDEO jpeg

Tablou de Botticelli, vândut la licitație pentru 45 de milioane de dolari / VIDEO

📁 Istoria unui tablou
Autor: Redacția
🗓️ 31 ianuarie 2022

Un tablou pictat Sandro Botticelli a fost vândut în cadrul unei licitații organizate la New York contra unei sume de aproximativ 45 de milioane de dolari, la finalul unui duel înflăcărat al ofertelor propuse de mai mulți colecționari de artă.

Trei ofertanți s-au luptat pentru achiziționarea tabloului timp de circa șapte minute, a precizat joi casa de licitații Sotheby's. Identitatea cumpărătorului capodoperei renascentiste nu a fost însă dezvăluită, informează Agerpres.

Tabloul „The Man of Sorrows” este un portret al lui Isus Cristos înfățișat purtând o coroană de spini pe cap și având brațele și încheieturile legate cu funii.

tablou sothebys jpg jpeg

Potrivit experților citați de Sotheby's, tabloul a fost realizat la începutul anilor 1500, la sfârșitul vieții lui Sandro Botticelli (1445-1510), cunoscut pentru operele sale expuse în Galeria Uffizi („Primăvara”, „Nașterea lui Venus”) și pentru frescele care ornează Capela Sixtină de la Vatican.

Conform Sotheby's, tabloul, aflat într-o stare bună de conservare și încadrat într-o ramă ornamentată aurie, a aparținut în secolul al XIX-lea unei celebre cântărețe engleze din acea vreme, Adelaide Kemble Sartoris, apoi moștenitorilor acesteia.  

Foto: Sotheby's