Subiectele la istorie la BAC  Cum vi se par? jpeg

Subiectele la istorie la BAC. Cum vi se par?

BACALAUREAT 2011-Elevii de clasa a XII-a sus┼úin ast─âzi proba scris─â obligatorie a profilului, matematic─â sau istorie. Matematica le-a pus, ├«ns─â, p├ón─â acum, cele mai mari piedici elevilor, la simul─ârile de bac. Totu┼či subiectele la istorie s-au dovedit a fi destul de dificile.

Examenul a avut trei puncte mari:la primul dintre ele candidatii au primit doua texte, unul despre Vlad Tepes, iar celalalt despre Matei Basarab, elevii avand de raspuns la sapte cerinte. Punctul al doilea a cuprins un text despre istoria Europei, cerintele referindu-se la perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Ultimul subiect si totodata cel mai amplu le-a cerut concurentilor sa elaboreze un eseu de circa doua pagini despre statul roman modern si relatiile internationale din secolul XIX si prima jumatate a secolului XX. Elevii au primit varianta 5 din cele elaborate de Centrul Nationala de Evaluare si Examinare. Timpul de lucru este de 3 ore, iar candidatii au primit 10 puncte din oficiu.

In plus exprim─ârile vagi ┼či ├«nc├ólcite ar putea s─â ├«ncurce pe mul┼úi dintre cei care au ├«nv─â┼úat. Iat─â subiectele. Ce p─ârere ai despre ele? Sunt destul de facile?

1 67 jpg jpeg
11 4 jpg jpeg