Statuia lui Cuza, abandonat─â ┼či vandalizat─â  ÔÇ×A fost dat─â jos pentru a se realiza un nou soclu  Statuia trebuie s─â ├«ncap─â ├«n fotografiile celor care vor o amintire din SlatinaÔÇŁ jpeg

Statuia lui Cuza, abandonat─â ┼či vandalizat─â. ÔÇ×A fost dat─â jos pentru a se realiza un nou soclu. Statuia trebuie s─â ├«ncap─â ├«n fotografiile celor care vor o amintire din SlatinaÔÇŁ

O profesoar─â pasionat─â de fotografie din Slatina a surprins miercuri-seara, cu telefonul, un cadru care i-a ├«ngrozit pe sl─âtineni. Statuia lui Alexandru Ioan Cuza, un simbol pentru ora┼č, a fost cobor├ót─â pentru a se realiza un nou soclu ┼či abandonat─â peste noapte.

Statuia lui Alexandru Ioan Cuza, care din 1993 ├«i reune┼čte pe sl─âtineni ├«n jurul ei de Ziua Na┼úional─â ┼či de 24 ianuarie, a fost cobor├ót─â de pe soclu pentru c─â ├«n aceast─â perioad─â societatea Dezvoltare Urban─â Slatina, apar┼úin├ónd municipalit─â┼úii sl─âtinene, desf─â┼čoar─â lucr─âri de modernizare a zonei. Proiectul presupune, ├«ns─â, ┼či o redimensionare a soclului statuii, care va fi mai mic, ra┼úiunea fiind, conform conducerii societ─â┼úii care realizeaz─â lucr─ârile, ca statuia s─â ├«ncap─â ├«n fotografiile celor care vor o amintire din Slatina. 

Lucr─ârile sunt ├«n toi ┼či trebuie terminate ├«nainte de 1 decembrie, a┼ča c─â totul este pe repede ├«nainte. Statuia a fost cobor├ót─â de pe soclu pentru a se realiza cel nou, ├«ns─â cei care au f─âcut acest lucru nu au luat nicio m─âsur─â de protec┼úie. Drept urmare, statuia a ┼či fost vandalizat─â, pe sabie ┼či pe um─ârul domnitorului fiind scrise dou─â nume.

c2 jpg jpeg

Fotografia profesoarei Daniela Iancu, postat─â miercuri-seara pe Facebook, a st├órnit reac┼úia sl─âtinenilor, ┼čoca┼úi de imagine. ÔÇ×Nici nu stiu ce s─â apreciez sau s─â depreciez. Poza ta e un reportaj despre ni┼čte nimeni care sunt mul┼úi ┼či ne infecteaz─â, ca-ntr-un spital din Rom├ónia, f─âr─â sc─âpare. Rusine acestor jeguri care-┼či bat joc de istoria noastr─âÔÇť, a scris cineva. ÔÇ×Rest in peace, he was a good manÔÇť, a scris altcineva, sau ÔÇ× Mai doarme ┼či el c─â de at├óta timp st─â ├«n picioare c─â a amor┼úit, st─â prost cu circula┼úia s├óngelui, a pierdut cardul de s─ân─âtateÔÇť.

Citește aici continuare articolului!