scrisoare ajunsa dupa 76 de ani FOTO Facebok Camelia Csiki png

Scrisoarea unui prizonier de război către soția sa, livrată de Poșta Română după 76 de ani

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Ionela Stănilă
🗓️ 7 iulie 2023

O scrisoare către o femeie din Viscri a ajuns la destinație după 76 de ani. Din păcate, nici expeditorul și nici destinatarul nu mai trăiesc. Livrarea incredibilă a fost făcută după aproape 8 decenii de Poșta Română.

Scrisoarea fusese redactată de un prizonier de război, care îi trimisese rândurile soţiei sale, la o adresă din satul braşovean Viscri. Din păcate, aceasta nu a ajuns niciodată la cea căreia îi era destinată. Scrisoarea a ajuns într-un final la destinaţie, pe 4 iulie 2023, adusă de Poşta Română, la 76 de ani distanţă, anunță Observator News.

„După ce tu îmi scrisesei că (....) vrea să se mute la ține, aș vrea să știu cum este de fapt. Nu mai avem voie să mai luăm nimic. Am sperat la îmbunătățire. Acum dintr-o dată iar un pas înapoi. Niciun om nu este bine informat. Chiar azi a spus fermierul că ar trebui să vii aici și să o aduci și pe nepoata.

Acum vreau să îţi povestesc ceva de aici. În ultimele zile a fost o caniculă cum nu a mai fost de mult timp. În ultima săptămână am recoltat grâu și ovăz. Am eliberat în 4 zile 22 de acri. Doi bărbați încărcau, alții doi descărcau. Fermierul tânăr conducea tractorulPrin asta închei scrisoarea. Vă urez sănătate. Al tău soț și al vostru fiu de pe frontul îndepărtat", sunt doar câteva dintre rândurile scrise. Din păcate, aceste gânduri nu au mai ajuns niciodată la femeia care locuia în satul Viscri. Ani de zile a așteptat o veste de la soțul său, plecat pe front, cu speranța că se vor revedea într-o bună zi. Nu s-a întâmplat însă acest lucru. Bărbatul nu s-a mai întors în România. Odată cu eliberarea sa, acesta a rămas în străinătate unde şi-a refăcut viaţa.

Despre femeia din Viscri, spun cunoscuții, nu l-a uitat niciodată pe soțul său şi nu s-a mai recăsătorit. 

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro