Săptămâna aceasta, Historia lansează campania „Personalități, opere și invenții românești pentru care suntem recunoscuți în lume” jpeg

Săptămâna aceasta, Historia lansează campania „Personalități, opere și invenții românești pentru care suntem recunoscuți în lume”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 25 ianuarie 2016

Departe de meleagurile noastre, artişti şi invenţii, opere de artă şi performanţe sportive fac vâlvă şi reprezintă cu mândrie numele României. Aflându-ne între Ziua Culturii şi Ziua Brâncuşi, în această săptămână, Historia aduce în prim plan câteva dintre personalităţile şi invenţiile care au înscris România în istoria mondială.

Ce spun cei din afară când îi întrebi despre România? Legenda lui Dracula? Echipa naţională de fotbal? Câţi îşi mai aduc aminte de privighetoarea plaiurilor mioritice, Maria Tănase, care din mahalaua Cărămidarilor a ajuns să încânte cu vocea sa New York-ul? Sau de pionierii aviației – Vuia, Vlaicu şi Coandă? Câţi dintre noi ştim că ceramica de Horezu sau doinafac parte din patrimoniul mondial UNESCO? Să ne aducem aminte că insulina salvează vieţi datorită unui român, şi că fântâna tinereţii fără bătrâneţe a fost descoperită în România.

În fiecare zi vom încerca să aducem un omagiu celor care au purtat cu mândrie numele ţării noastre, şi datorită cărora România doar o ţară carpato-danubiano-pontică.

Constantin Brâncuși- Viaţa infinitului Constantin Brâncuşi. "După ce ai văzut una din păsările lui Brâncuşi, nu mai poţi vedea o pasăre în zbor ca înainte."

Ana Aslan- Tinerețe fără bătrânețe:Ana Aslan și miraculosul tratament Gerovital H3

Doina, cântecul românilor. "Cine-a scornit doina, arsă i-a fost inima"

Farmecul ceramicii de Horezu, meşteşug inclus în patrimoniul UNESCO