Săpăturile arheologice făcute de acasă jpeg

Săpăturile arheologice făcute de acasă

📁 Antichitate
Autor: Laura Ghitoi
🗓️ 15 septembrie 2015

Orice pasionat de arheologie va putea să facă descoperiri din propria sa sufragerie, așa cum își propune un nou site, Fossil Finder. Site-ul web va folosi imagini realizate de drone aflate la locul unor săpături arheologice pentru a spori șansele descoperirilor.

Această inițiativă deschide o lume necunoscută multor persoane doritoare de explorat fără limite neavând ustensile necesare. Momentan, site-ul arheologic care poate fi cercetat este cel din Turkana, Kenya, un loc considerat un punct mare de interes pe harta arheologilor. 

Dr. Louise Leakey de la Turkana Basin Institute spune că acest parteneriat între echipa deja existentă și public va duce la o productivitate mai mare:”mai mulți ochi și mai multă informație înseamnă mai multe descoperiri”.

Arheologii de la distanță vor putea examina fotografii de la situl arheologic din Kenya, analizând calitatea imaginii și dacă subiectul acesteia ar putea ascunde un potențial interes, clasificând tipului de sol prezentat în fotografie și observând posibilele fosile care se văd cu ochiul liber. 

Acest proiect ar strânge o cantitate importantă de feed-back din partea participanților, urmând ca locurile pe care aceștia le cataloghează drept interesante pentru cercetări să fie analizate de echipa de specialiști din Turkana.

Oricine poate folosi platforma Fossil Finder accesând link-ul următor:http://www.fossilfinder.org/