Sală de păcănele în fostul sediu al Bibliotecii Municipale din Reghin jpeg

Sală de păcănele în fostul sediu al Bibliotecii Municipale din Reghin

Imaginea cu o reclam─â la o sal─â de jocuri ├«n locul Bibliotecii Municipale din Reghin a devenit cunoscut─â ieri, 16 iunie, ├«n online. La ferestrele laterale ale cl─âdirii au r─âmas citatele din vremea ├«n care biblioteca ├«nc─â func╚Ťiona acolo ÔÇô ÔÇťCititul ├«l face pe om deplin, vorbirea ├«l face promt, iar scrisul ├«l face exact.ÔÇŁ (Francis Bacon)

104286602 3167681159958527 3622906870152645865 o 1 jpg jpeg

Fotografia a st├órnit un val de critici ╚Öi reac╚Ťii de uluire, ├«ns─â adev─ârul este c─â biblioteca nu a fost desfiin╚Ťat─â, ci mutat─â de acolo ├«nc─â din 2018, fiindc─â sediul nu ├«i apar╚Ťinea, ci era ├«nchiriat. Culturaladub─â.ro a stat de vorb─â cu actualul director al bibliotecii, Florin Bengean, care a preluat biblioteca din 2019, ├«ns─â acesta nu a putut s─â ne spun─â motivul pentru care biblioteca nu a mai putut pl─âti chiria la fostul sediu, fiinc─â nu se afla el la conducere ├«n acel moment. Cert este c─â proprietarii cl─âdirii au decis s─â o ├«nchirieze unei s─âli de p─âc─ânele.:

ÔÇ×Biblioteca a func╚Ťionat acolo p├ón─â ├«n 2018, era a altcuiva, ceva sindicate de╚Ťineau cl─âdirea ╚Öi biblioteca era ├«n chirie.

Dar din ce motiv s-a mutat? Nu a╚Ťi mai pl─âtit chiria?

M─â rog, la vremea respectiv─â a╚Öa s-a decis, nu eram eu conduc─âtorul institu╚Ťiei, a╚Öa c─â nu cunosc prea multe detalii. Eu sunt conduc─âtorul institu╚Ťiei de la ├«nceputul lunii ianuarie 2019.ÔÇŁ, a declarat directorul bibliotecii, Florin Bengean, pentru Cultura la dub─âÔÇŁ.

Citi╚Ťi continuarea materialului ╚Öi a interviului pe culturaladuba.ro