S a lansat Ferestroika, primul muzeu privat despre viața de familie în comunism jpeg

S-a lansat Ferestroika, primul muzeu privat despre viața de familie în comunism

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 5 noiembrie 2018

Doi tineri au lansat un startup cultural turistic inedit adresat atât turiștilor care vin să viziteze România, cât și celor interesați de o experiență autentică, prin intermediul căruia pot explora fragmente din istorie.

Proiectul Ferestroika reconstituie, într-un apartament de trei camere situat în cartierul Militari din Capitală, viața cotidiană a unei familii de români din timpul ultimei decade a Epocii de Aur. Ferestroika promovează ideea unei experiențe autentice, senzoriale, vizitatorii având ocazia de a atinge obiectele expuse și de a degusta preparate specifice. Cu ajutorul unui curator, turiștii sunt invitați să descopere, pas cu pas, povestea reală a familiei care a trăit în acel apartament în anii ‘80.

Ferestroika 3 Cristina Hutu jpg jpeg

“Ferestroika aduce împreună istoria și storytelling-ul într-un format interactiv, pentru a oferi un nou tip de experiență turistică și culturală. Dincolo de informații și materiale de arhivă, proiectul dezvăluie poveștile și experiențele reale ale unor români, oferindu-le vizitatorilor prilejul unei călătorii în timp”, a declarat Raluca Jianu, co-fondator Ferestroika. 

Atmosfera specifică a fost recreată în colaborare cu designerul Ruxandra Anton, păstrând o parte dintre obiectele și piesele de mobilier care au aparținut acelei familii. În spațiul Ferestroika este găzduită și o expoziție foto permanentă ce surprinde diferite aspecte din viața cotidiană a anilor ‘80, semnată de Andrei Bârsan. 

Ferestroika 2 Cristina Hutu jpg jpeg

Pe lângă tururile ghidate, Ferestroika are în plan, în viitor, organizarea unor sesiuni de istorie interactivă pentru tineri. 

Pasionații de istorie sunt invitați să se alăture echipei proiectului în calitate de ghizi. Pentru mai multe detalii vă rugăm contactați: experience@ferestroika.com/ ferestroikaexperience@gmail.com. 

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial: www.ferestroika.com