Ruinele unui templu antic, descoperite în orașul scufundat Heracleion jpeg

Ruinele unui templu antic, descoperite în orașul scufundat Heracleion

📁 Grecia Antică
🗓️ 24 septembrie 2019

Rămăşiţele unui templu şi numeroase artefacte, printre care bijuterii de aur, monede şi piesa lipsă dintr-o ambarcaţiune ceremonială, au fost descoperite de scafandrii în Heracleion, un oraş scufundat din Egiptul Antic, a anunţat Ministerul Antichităţilor din Egipt, citat de Live Science.

Heracleion, numit după legendarul Hercule, despre care locuitorii oraşului antic credeau că a vizitat această aşezare, a fost o metropolă plină de viaţă la apogeul său. Oraşul a fost clădit în preajma secolului al VIII-lea î.Hr. pe marginea Nilului, în apropiere de Marea Mediterană, iar într-unul dintre templele sale a fost încoronată Cleopatra. Însă în urmă cu aproximativ 1.500 de ani, oraşul a fost acoperit de ape. Ruinele sale se află în prezent la o adâncime de 45 de metri.

În ultimele două luni, în urma excavaţiilor, arheologii au descoperit rămăşiţele unui templu de mari dimensiuni, inclusiv coloanele sale de piatră, şi urmele unui templu grecesc, mai mic, îngropat sub un strat de un metru de sedimente, a anunţat Ministerul Antichităţilor din Egipt.

Acest articol a apărut în Historia, nr. 212, disponibil la toate punctele de distribuţie a presei în perioada 15 septembrie-14octombrie 2019, dar şi în format digital pe paydemic.com 

1 coperta septembrie jpg jpeg