Ruinele unui templu antic, descoperite în orașul scufundat Heracleion jpeg

Ruinele unui templu antic, descoperite în orașul scufundat Heracleion

R─âm─â┼či┼úele unui templu ┼či numeroase artefacte, printre care bijuterii de aur, monede ┼či piesa lips─â dintr-o ambarca┼úiune ceremonial─â, au fost descoperite de scafandrii ├«n Heracleion, un ora┼č scufundat din Egiptul Antic, a anun┼úat Ministerul Antichit─â┼úilor din Egipt, citat de Live Science.

Heracleion, numit dup─â legendarul Hercule, despre care locuitorii ora┼čului antic credeau c─â a vizitat aceast─â a┼čezare, a fost o metropol─â plin─â de via┼ú─â la apogeul s─âu. Ora┼čul a fost cl─âdit ├«n preajma secolului al VIII-lea ├«.Hr. pe marginea Nilului, ├«n apropiere de Marea Mediteran─â, iar ├«ntr-unul dintre templele sale a fost ├«ncoronat─â Cleopatra. ├Äns─â ├«n urm─â cu aproximativ 1.500 de ani, ora┼čul a fost acoperit de ape. Ruinele sale se afl─â ├«n prezent la o ad├óncime de 45 de metri.

├Än ultimele dou─â luni, ├«n urma excava┼úiilor, arheologii au descoperit r─âm─â┼či┼úele unui templu de mari dimensiuni, inclusiv coloanele sale de piatr─â, ┼či urmele unui templu grecesc, mai mic, ├«ngropat sub un strat de un metru de sedimente, a anun┼úat Ministerul Antichit─â┼úilor din Egipt.

Acest articol a ap─ârut ├«n Historia, nr. 212, disponibil la toate punctele de distribu┼úie a presei ├«n perioada 15 septembrie-14octombrie 2019, dar ┼či ├«n format digital pe paydemic.com 

1 coperta septembrie jpg jpeg