Rochia purtată de Marilyn Monroe când i a cântat lui Kennedy "Happy Birthday", scoasă la licitaţie jpeg

Rochia purtată de Marilyn Monroe când i-a cântat lui Kennedy "Happy Birthday", scoasă la licitaţie

Rochia pe care Marilyn Monroe a purtat-o la Madison Square Garden ├«n 1961, la aniversarea de 45 de ani a pre┼čedintelui Americii de la acea vreme John F Kennedy, c├ónd actri┼úa i-a c├óntat "Happy Birthday Mr President" va fi scoas─â la licita┼úie, potrivit BBC.

Marilyn a murit la mai puţin de trei luni după ce, în 1961, la Madison Square Garden i-a cântat lui Kennedy "Happy Birthday Mr President".

Rochia pe care a purtat-o Marilyn în acea noapte, despre care martorii povestesc că era atât de strâmbă, încât a trebuit să fie fixată prin refacerea cusăturii, după ce actriţa a îmbrăcat-o, a mai fost vândută, pentru 1, 26 milioane de dolari în 1999.

Reprezentanţii Casei de licitaţii Julien's Auctions cred că la licitaţia din luna noiembrie a acestui an, rochia ar putea fi vândută pentru suma de 3 milioane de dolari.

the personal property of marilyn monroe the happy birthday mr president dress 1 jpg jpeg

Rochia din m─âtase ┼úesut─â este ├«ncrustat─â cu strasuri ├«n form─â de perl─â ┼či are aplica┼úii de paiete. Licita┼úia va avea loc ├«n Los Angeles, pe 17 noiembrie. P├ón─â atunci, piesa de vestimenta┼úie va fi expus─â la muzeul Mana Contemporary ├«n Jersey City, New Jersey ┼či ├«n muzeul Museum of Style Icons din Newbridge, Irlanda.