cula digul jiului foto Alin Ion jpeg

Restaurarea unei cule monument-istoric din Târgu Jiu, blocată din cauza acoperișului

📁 Patrimoniu în pericol
Autor: Alin Ion
🗓️ 3 mai 2023

Contractul de restaurare a culei monument-istoric de pe digul Jiului, din Parcul Central Târgu Jiu, unde se află sediul Centrului de Cercetare „Constantin Brâncuși“, va fi reziliat.

Lucrările ar fi trebuit terminate încă din vara anului trecut, dar societatea care a câștigat licitația a abandonat lucrarea deoarece nu a găsit lucrători care să  pună șiță pe acoperișul imobilului.

A fost gestionată de o societate care a demarat lucrările interioare. S-au blocat la învelitoare. Au motivat că sunt puțini meseriași care să știe să lucreze șiță. Au încercat diverse colaborări, însă s-au blocat definitiv. Din punctul meu de vedere, au abandonat lucrarea, deoarece trebuia finalizată din luna august a anului trecut. S-a demarat procedura de reziliere a contractului“, a spus Gabriel Coica, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

A fost primul sediu al Muzeului Județean

Pe acoperiș s-a pus folie în anumite locuri ca să nu se infiltreze apa în interiorul clădirii. În urmă cu aproximativ o săptămână, folia de protecție a fost smulsă de vânt.

S-au făcut verificări de către reprezentații Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși“ și apa nu a ajuns în interiorul clădirii. Folia a fost pusă la loc de către lucrătorii societății Primăriei Târgu Jiu“, a mai precizat Gabriel Coica.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro