Nicolae, primul comunicat după excluderea de la succesiunea Coroanei jpeg

Regele Mihai a retras titlul de „Principe al României” nepotului său Nicolae

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 10 august 2015

Astăzi, 10 august, biroul de presă al Casei Regale a făcut public un comunicat prin care anunță că Regele Mihai a retras Principelui Nicolae, nepotul său, titlul de „Principe al României”. Nicolae a fost exclus și din linia de succesiune. 

Nicolae, născut în 1985, este fiul principesei Elena a României și a devenit principe al Românieiîn urmă cu cinci ani, în aprilie 2010.

Motivele pentru care el a fost exclus de la succesiune rămân momentan necunoscute.

COMUNICATUL OFICIAL

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" și calificativul de "Alteță Regală". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.

Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

Mesajul Regelui Mihai
Mesajul Regelui Mihai

Mesajul Regelui Mihai