Vârf de săgeată din bronz (foto: Metropolitan Museum of Art)

Recompensă pentru un bărbat din Buzău care a descoperit mai multe artefacte arheologice

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 25 noiembrie 2022

Un bărbat din județul Buzău, care a descoperit mai multe obiecte arheologice în satul Spătaru, din comuna Costești, va fi recompensat cu 848 de lei, reprezentând 30% din valoarea estimată a acestora, a decis Consiliul Județean Buzău.

Potrivit autorităților, bărbatul a găsit o monedă de argint, trei verigi cu noduri din bronz și un vârf de săgeată din bronz, obiecte evaluate de Muzeul Județean Buzău la valoarea de 2.828 lei.

Muzeul Județean Buzău a informat despre o descoperire arheologică pe teritoriul comunei Costești, de către o persoană fizică autorizată conform Ordonanței Guvernului nr. 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național. Este vorba despre o monedă de argint, trei verigi cu noduri din bronz și un vârf de săgeată din bronz, aflate în diferite stadii de conservare. Obiectele arheologice descoperite au fost evaluate de către Muzeul Județean Buzău la 2.828 lei, acestea fiind predate în condițiile legii, în patrimoniul instituției județene de cultură. Persoana fizică care a descoperit acest tezaur are dreptul de a solicita, conform legii, o recompensă financiară reprezentând 30% din valoarea bunurilor calculată la momentul acordării recompensei", se arată în hotărârea Consiliului Județean Buzău, citată de Agerpres.

Foto sus: Vârf de săgeată din bronz (foto Arhivă)