R─âzboinicii din Noua Guinee fabricau arme din oase umane / FOTO jpeg

R─âzboinicii din Noua Guinee fabricau arme din oase umane / FOTO

R─âzboinicii din Noua Guinee fabricau arme din femurul ta╚Ťilor sau al unui alt membru foarte respectat al tribului lor, arat─â un studiu publicat recent  ├«n Royal Society Open Science.

Pumnalele fabricate din oase umane au fost folosite până în secolul XX pentru a lovi adversarii într-o luptă corp la corp, pentru a omori victimele rănite sau prizonierii în vederea banchetului canibal, informează Live Science.

Aceste arme erau fabricate cu o aten╚Ťie deosebit─â, fiind decorate cu desene abstracte ╚Öi figurative. Pumnalele realizate din oasele umane se bucurau de un prestigiu deosebit, iar r─âzboinicii puteau revendica puterile celui al c─ârui os a fost folosit la fabricarea lor.

Alte arme similare, realizate din oase de cazuar (o pasăre mare, alergătoare, care populează Noua Guinee și nord-estul Australiei, înrudită cu păsările emu), nu sunt fabricate la fel de atent. Conform autorilor studiului, oasele de cazuar sunt la fel de rezistente ca cele umane, însă le lipsește dimensiunea simbolică.

pumnal jpg jpeg

Foto: Hood Museum of Art / Dartmouth College; Dominy NJ. et al, Royal Society Open Science