Rămășițele unor eroi români din Primul Război Mondial, descoperite la Slănic Moldova (foto: Facebook / Vasile Boboc)

Rămășițele unor eroi români din Primul Război Mondial, descoperite la Slănic Moldova

📁 Primul Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 7 decembrie 2022

Doi arheologi amatori, colaboratori ai Muzeului de Istorie al orașului Târgu Ocna, au descoperit 11 schelete umane, într-o pădure din Slănic Moldova. Cel mai probabil, acestea sunt rămășițele unor soldați români din Regimentul 80 infanterie ce au participat la luptele din Primul Război Mondial.

La acțiune au participat și reprezentanți ai autorităților, care au preluat rămășițele umane. Printre obiectele recuperate, se numără și o plăcuță de identificare care arată că soldații au făcut parte Regimentul 80 de Infanterie.

Foto: Facebook / Vasile Boboc
Foto: Facebook / Vasile Boboc

 „Ultima descoperire a celor 11 schelete umane ale unor soldați români din Regimentul 80 infanterie, din 4 decembrie 2022, ne demonstrează încă o data cât de puține știm despre situația reală a soldaților din Primul Război Mondial, ceea ce ne face încă odată mai încrezători că frontul mai are multe povești ascunse și totodată ne impune respectul față de înaintașii noștri”, spune Vasile Boboc, un arheolog amator, care a realizat descoperirea de la Slănic Moldova, alături de Gabi Dospinescu și muzeograful Radu Alin.

Foto: Facebook / Vasile Boboc
Foto: Facebook / Vasile Boboc

În apropiere de Slănic Moldova s-au dus lupte intense în timpul Primului Război Mondial.

„Regimentul 80 infanterie constituit la 28.08. 1916 cu garnizoana la București a avut la mobilizare intre 2500 – 3000 de oameni. A participat la ambele bătălii de la Oituz din octombrie și noiembrie 1916. Pierderile suferite au fost mari”, notează Vasile Boboc, pe pagina sa de Facebook.