image

Profesorul Florin Cristescu, despre comunitățile românești din Balcani

🗓️ 25 noiembrie 2022

Florin Cristescu, profesor de istorie în cadrul Colegiului Național „Grigore Moisil” din Capitală, și un important colaborator al publicatiei noastre, a fost prezent joi, 24 noiembrie 2022, la Știri Diaspora și DC News unde a abordat subiectul comunităților românești din Balcani.

Emisiunea e realizată în cadrul proiectului Apel la Educație, desfășurat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

În cadrul acestei emisiuni profesorul Florin Cristescu, un fin cunoscător al spațiului fostei Iugoslavii, a facut o incursiune în istorie axată pe una din cele mai importante comunități românești din afara granițelor țării: Românii din Balcani.

Am aflat lucruri interesante despre cum s-au dezvoltat aceste comunități, dar și cum au fost asimilate marea lor majoritate. Bineînțeles, cauzele acestui proces vor fi explicate.

Războaiele balcanice, cele două războaie mondiale de secolul trecut, dar și epoca postbelică în care spațiul unde trăiesc comunitățile românești din Balcani a intrat sub semnul dictaturii comuniste, au fost și ele analizate.

Va invitam sa urmariti emisiunea: