Procuratura din Manhattan a returnat Cambodgiei antichități furate, în valoare de 3,8 milioane de dolari jpeg

Procuratura din Manhattan a returnat Cambodgiei antichități furate, în valoare de 3,8 milioane de dolari

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 15 iunie 2021

Procuratura din Manhattan a returnat Cambodgiei 27 de antichități după ani de eforturi ale anchetatorilor din New York pentru recuperarea artefactelor traficate, informează Reuters.

Printre aceste antichități, evaluate la circa 3,8 milioane de dolari, se numără mai multe statui hinduse și budiste, printre care o statuie din bronz reprezentându-l pe Buddha meditând pe un Naga, o statuie a zeului Shiva și o sculptură budistă a Prajnaparamita.

„Repatrierea celor 27 de artefacte către poporul cambodgian restabilește o legătură importantă între Angkor, era clasică a istoriei cambodgiene, și obiceiurile și credințele sale moderne care, pentru prea mult timp, a fost tulburată de lăcomia traficanților de antichități", a declarat procurorul districtului Manhattan, Cy Vance Jr., într-un comunicat.

Aceste antichități cambodgiene se numără printre cele aproape 400 returnate către 10 țări după investigațiile efectuate de către Unitatea pentru Trafic de Antichități din Manhattan și Departamentul pentru Securitate Internă din SUA.

Foto sus: U.S. Embassy in Cambodia