Principesa Maria va deschide vernisajul expoziției 'Iași, oraș regal' jpeg

Principesa Maria va deschide vernisajul expoziției 'Iași, oraș regal'

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 18 noiembrie 2016

Societatea Muzicală, în parteneriat cu Casa Regală și Muzeul Unirii din Iași, organizează vernisajul expoziției 'Iași, oraș regal'. Evenimentul 'Iași, oraș regal' este dedicat aniversării Centenarului 'Iași — Capitala Regatului României'. În cadrul acestui eveniment se va prezenta o expoziție de fotografii și documente de arhivă, din colecții publice și private, care vor oferi mărturii vizuale asupra perioadei istorice enunțate.

În cadrul evenimentului 'Iași, oraș regal', se vor organiza serate muzicale (în 19 noiembrie 2016, respectiv 26 noiembrie 2016) care să refacă pentru publicul ieșean atmosfera muzicală din anii 1916-1918 în prezența lui George Enescu, alături de membrii Casei Regale și Guvernului României.

Deschiderea vernisajului expoziției 'Iași, oraș regal' va avea loc în data de 19 noiembrie, de la ora 11.00, la Muzeul Unirii din Iași.

La deschiderea evenimentului va participa Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, alături de doamna Iulia SCÂNTEI, domnul Cătălin TURLIUC, domnul Alexandru MURARU, domnul Mihai DORIN, domnul Liviu BRĂTESCU, doamna Lăcrămioara STRATULAT, managerul Complexului Muzeal Moldova, doamna Aurora ICHIM, muzeograful Muzeului Unirii și doamna Norela COSTEA, Directorul Societății Muzicale.

'Organizarea acestui proiect cultural vine să întregească eforturile locale și naționale de a sărbători Iașul în contextul împlinirii a 100 ani de Capitală a Regatului României și oraș al renașterii naționale, rol pe care l-a avut în perioada grea din 1916-1918. Invităm cât mai mulți ieșeni să viziteze vernisajul expoziției și, împreună, să celebrăm trecutul glorios al Iașului. Intrarea este liberă', a spus domnul George BUTUNOIU, Președintele Societății Muzicale.

Societatea Muzicală promovează relațiile de cooperare interculturală, educațională, încurajarea activității muzicale, cu precădere în domeniul muzicii clasice, având ca scop, printre altele, identificarea și promovarea tinerelor talente în domeniul muzical prin organizarea de concursuri, festivaluri, concerte, în țară și în străinătate, atât în cadrul unor proiecte proprii, cât și în colaborare cu parteneri.

Societatea Muzicală este o organizație neguvernamentală, non-profit, constituită ca persoană juridică în baza O.G. nr 26/2000, cu modificările și completările ulterioare, reprezentantă de domnul George BUTUNOIU, în calitate de Președinte.