Viețile sexuale secrete ale marilor tirani  Mussolini ura monogamia jpeg

Primul muzeu dedicat regimului fascist din Italia urmează să se deschidă în locul nașterii lui Mussolini

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 28 septembrie 2015

Primul muzeu dedicat regimului fascist care a condus Italia în perioada interbelică a secolului XX urmează să fie deschis la Predappio, orașul natal al fostului dictator Benito Mussolini, au declarat autoritățile locale, informează Agerpres.

Primarul din Predappio, Giorgio Frassineti, a declarat pentru ziarul Il Foglio că muzeul, creat la inițiativa sa, va fi găzduit în Palazzo del Fascio, fostul sediu local al Partidului Fascist. În opinia lui Frassineti, ales primar în 2009 și membru în Partidul Democrat (de centru-stânga), al premierului Matteo Renzi, un astfel de muzeu este necesar pentru ca Italia să se poată confrunta cu trecutul. Potrivit primarului, care insistă că nu este un simpatizant al extremei drepte, premierul Renzi a fost de acord cu planul său în timpul unei întâlniri avute anul trecut.

Predappio este un oraș de 6.500 de locuitori, situat în apropiere de coasta Adriaticii, la aproximativ 270 de kilometri sud-est de Milano. Mussolini s-a născut în Predappio la 29 iulie și este înmormântat în această localitate. Mormântul fostului lider a devenit un loc de pelerinaj tradițional pentru neo-fasciști, completează agenția germană de presă.