Petroglife hawaiiene, descoperite pe ţărmul oceanului jpeg

Petroglife hawaiiene, descoperite pe ţărmul oceanului

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 11 august 2016

Arheologii au descoperit pe tărmurile Hawaiiului inscripţii ale băştinaşilor, vechi de peste 400 de ani. Petroglifele au fost descoperite din întâmplare de doi turişti din Texas, care se plimbau pe coasta Waianae.

Până acum au fost găsite 17 astfel de gravuri în piatră, de-a lungul ţărmului. Localnicii spun că au ştiu mai demult desenele indigene, dar nu le-au acordat atenţie. Majoritatea au în jur de 1, 5m şi sunt reprezentări ale chipului uman, dar şi amprente ale mâinilor, lucru destul de ciudat pentru petroglifele hawaiiene.  

Glen Kila, un descendent al familiilor de aborigeni din acele locuri spune că petroglifele descoperite sunt „mărturii ale genealogiei şi religiei noastre. Este foarte important să ne cunoaştem strămoşii şi să înţelegem semnificaţia acestor petroglife.”

Siturile cu astfel de petroglife sunt foarte numeroase în insulele hawaiiene. Unele dintre cele mai celebre sunt petroglifele Pu’u Loa, care sunt accesibile vizitatorilor în Volcanoes National Park, aflat în Big Island, din Hawaii. Conform administraţiei parcului naţional, acolo există peste 23 000 de astfel de petroglife.

Sursa:livescience.com