Peste 100 000 de opere de artă din muzeele pariziene, disponibile online jpeg

Peste 100.000 de opere de artă din muzeele pariziene, disponibile online

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 4 martie 2020

Site-ul Paris Musées, care reuneşte 14 muzee din capitala Franţei, a început să pună la dispoziţia publicului, gratuit şi fără restricţii, peste 100.000 de reproduceri digitale de înaltă definiţie ale operelor de artă din colecţiile sale, pentru a le face mai cunoscute.

De la Petit Palais la Muzeul de Artă Modernă, această iniţiativă are drept scop „promovarea creşterii vizibilităţii operelor şi a cunoaşterii colecţiilor în Franţa şi în străinătate”, a explicat Paris Musées într-un comunicat de presă.

Punerea la dispoziţie a acestor informaţii „garantează accesul liber şi reutilizarea gratuită a fişierelor digitale, fără restricţii tehnice, legale sau financiare, pentru utilizare sau nu comercială”, a precizat Paris Musées.

În plus faţă de cele 100.000 de lucrări, Paris Musées va oferi acces liber la tot mai multe imagini pe măsură ce sunt digitalizate şi vor trece în domeniul public.

Acest articol a fost publicat în revista Historia, nr. 217, disponibilă la toate punctele de distribuţie a presei în perioada 15 februarie - 14 martie 2020, dar şi în format digital pe paydemic.com.

Cumpără Acum

H 217 jpg jpeg