Peste 100 000 de opere de art─â din muzeele pariziene, disponibile online jpeg

Peste 100.000 de opere de art─â din muzeele pariziene, disponibile online

­čôü Muzee
Autor: Redac╚Ťia

Site-ul Paris Mus├ęes, care reune┼čte 14 muzee din capitala Fran┼úei, a ├«nceput s─â pun─â la dispozi┼úia publicului, gratuit ┼či f─âr─â restric┼úii, peste 100.000 de reproduceri digitale de ├«nalt─â defini┼úie ale operelor de art─â din colec┼úiile sale, pentru a le face mai cunoscute.

De la Petit Palais la Muzeul de Art─â Modern─â, aceast─â ini┼úiativ─â are drept scop ÔÇ×promovarea cre┼čterii vizibilit─â┼úii operelor ┼či a cunoa┼čterii colec┼úiilor ├«n Fran┼úa ┼či ├«n str─âin─âtateÔÇŁ, a explicat Paris Mus├ęes ├«ntr-un comunicat de pres─â.

Punerea la dispozi┼úie a acestor informa┼úii ÔÇ×garanteaz─â accesul liber ┼či reutilizarea gratuit─â a fi┼čierelor digitale, f─âr─â restric┼úii tehnice, legale sau financiare, pentru utilizare sau nu comercial─âÔÇŁ, a precizat Paris Mus├ęes.

├Än plus fa┼ú─â de cele 100.000 de lucr─âri, Paris Mus├ęes va oferi acces liber la tot mai multe imagini pe m─âsur─â ce sunt digitalizate ┼či vor trece ├«n domeniul public.

Acest articol a fost publicat ├«n revista Historia, nr. 217, disponibil─â la toate punctele de distribu┼úie a presei ├«n perioada 15 februarie - 14 martie 2020, dar ┼či ├«n format digital pe paydemic.com.

Cump─âr─â Acum

H 217 jpg jpeg