Peru redeschide treptat siturile arheologice  Din noiembrie, Machu Picchu poate fi vizitat din nou jpeg

Peru redeschide treptat siturile arheologice. Din noiembrie, Machu Picchu poate fi vizitat din nou

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 13 octombrie 2020

Peru va redeschide pe 15 octombrie mai multe situri arheologice din regiunea montană Cuzco, închise din cauza pandemiei de coronavirus, însă reluarea vizitelor în străvechiul oraş incaş Machu Picchu se va face abia în noiembrie, a anunţat ministrul culturii Alejandro Neyra, relatează Agerpres.

"Am stabilit un traseu pentru siturile arheologice, respectând toate protocoalele, ceea ce ne permite să confirmăm accesul la situri începând cu 15 octombrie", a declarat ministrul Neyra, în timpul unei vizite în oraşul Cuzco. Siturile arheologice Sacsayhuaman, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Pikillacta şi Tipon vor fi redeschise publicului cu un protocol sanitar strict, a mai spus ministrul, subliniind că acest lucru va contribui la reînvierea economiei locale şi a turismului. El a spus că speră ca citadela incaşă Machu Picchu, principalul obiectiv turistic din Peru, să fie redeschisă în noiembrie. Acest sit emblematic este închis publicului de 7 luni, de la starea de urgenţă sanitară decretată pe 16 martie în ţara andină.

Peru, cu o populaţie de 33 de milioane de locuitori, este a treia ţară din America Latină în ceea ce priveşte numărul deceselor legate de COVID-19, după Brazila şi Mexic. Ţara are cea mai mare rată a mortalităţii din lume în raport cu numărul de locuitori.