Percheziții la persoane bănuite de braconaj arheologic în zona Sarmizegetusa Regia jpeg

Percheziții la persoane bănuite de braconaj arheologic în zona Sarmizegetusa Regia

📁 Patrimoniu în pericol
Autor: Iulian Sîmbeteanu
🗓️ 15 martie 2017

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au descins, miercuri dimineață, la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de braconaj arheologic, în Munții Orăștie, zona Sarmizegetusa Regia, folosind detectoare de metale, fără autorizație, în zona de patrimoniu.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii au efectuat 11 percheziții, pe raza județului Hunedoara, la persoane bănuite de braconaj arheologic, precum și la sediile și punctele de lucru ale societăților comerciale deținute de acestea, informează un comunicat al Poliției Române.

”Din probatoriul administrat până în prezent au rezultat indicii că, în perioada 2013–2015, mai multe persoane din județul Hunedoara ar fi desfășurat activități de braconaj arheologic în Munții Orăștie (zona Sarmizegetusa Regia). Cei în cauză nu ar fi respectat legislația în domeniu în sensul că ar fi utilizat detectoare de metale în zonele cu patrimoniu arheologic, fără o autorizare prealabilă. În activitatea ilicită, aceștia ar fi beneficiat de sprijinul unui agent de poliție, care nu ar fi respectat îndatoririle de serviciu. În cauză vor fi puse în executare 15 mandate de aducere”, se precizează în comunicatul citat.